Újabb magyarokat rabolhattak el Szíriában

Budapest, 2012. augusztus 14., kedd (MTI) – A Terrorelhárítási Központ (TEK) arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy elsődleges információi szerint újabb három magyar állampolgárt raboltak el Szíriában – közölte a kormányfő sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Havasi Bertalan elmondta: a TEK főigazgatója, Hajdu János vezetésével válságstáb ült össze az erről szóló információk valóságtartalmának ellenőrzésére.

A TEK és a Miniszterelnökség további információkat a későbbiekben közöl az ügyben – tette hozzá a sajtófőnök.

Néhány hónappal ezelőtt, április végén ugyancsak Szíriában ismeretlen fegyveresek elhurcoltak két magyar állampolgárságú férfit, amikor rablótámadás történt egy cég telephelyén, az ország északkeleti részén. A fegyveresek különféle eszközök eltulajdonítása után bukkantak a magyarokra, akiket magukkal hurcoltak. Szijjártó Péter akkor – még a miniszterelnök szóvivőjeként – azt közölte: a TEK-nek “konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak”, és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. Május elején a TEK munkatársai Szíriába utaztak, hogy a szír hatóságokkal együttműködve épségben ki tudják szabadítani az elrabolt két magyar állampolgárt.

MTI

Címkék: , , ,