Újabb körforgalom épül a Nagyerdőn

Akt.:
Mazsu János
Mazsu János - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Pallagi út és a Nagyerdei körút csomópontjának átalakítására már régóta várnak az arra közlekedők.

A körforgalom kialakításának célja, hogy a városrész forgalma a jövőben biztonságosabbá és gyorsabbá váljon. Az egyetem, a fürdő és a Klinikák fejlesztése miatt kiemelten fontos a Pallagi út és a Nagyerdei körút forgalmi viszonyainak rendezése.

Mazsu János önkormányzati képviselő a keddi sajtótájékoztatón elmondta: a négyágú körforgalom az Új Főnix-terv részeként épül meg a városrész egyik legforgalmasabb útkereszteződésében, a Pallagi út és a Nagyerdei körút csomópontjában. A csaknem 500 millió forintos beruházás nemcsak a jelenlegi forgalmi viszonyokra, hanem a következő tíz évben várható forgalomnövekedésre is megoldást jelent. A kivitelezők felhasználóbarát csomópont kialakítására törekednek, de nem hagyják figyelmen kívül a zöldterületi szempontokat sem. A Pallagi út keleti ágán egy, csak jobbra vezető és egy teljes körű forgalmi sávot alakítanak ki, az idősek otthona oldalában két forgalmi sávot létesítenek. A Klinikák felé az egyik fogadósáv a meglévő villamospálya burkolatának felhasználásával teszi lehetővé majd a gyorsabb kilépést a körforgalom területéről. A Nagyerdei körút és a Pallagi út déli ágának behajtói, valamint a Pallagi út déli ágának kihajtója egysávos kialakítású lesz. Az átalakítás folyamán a villamosátjárót is felújítják.

pallagi2Fotó: Molnár Péter

A munkálatok szeptember 26-án kezdődnek, és várhatóan 2019 augusztusában fejeződnek be. Teljes forgalomlezárásra nem kerül sor, csak a munkavégzéshez szükséges területeket zárják le az átalakítások idején. Átmeneti forgalmi torlódásra viszont számíthatunk, ezért a forgalmasabb időszakokban ajánlott más útvonalon közlekedni – tájékoztatott a városrész önkormányzati képviselője.

SZD


Fotó: Matey István
Debrecen - Megváltozik a forgalmi rend jövőre Debrecen nyugati „kapujában”, a 4-es főútnál. A Budapest–Szolnok–Debrecen 100-as vasúti fővonal Ebes és Debrecen közötti szakasza újjáépítésének részeként nekiláttak a debreceni Határ utat a Szováti úttal összekötő felüljáró megépítéséhez, mely nemcsa...