Helyi közélet

2016.12.05. 16:42

Videó: Körömvirág-zenére mártott képek között

Berettyóújfalu - Sokan és sok helyről elfogadták az alkotó meghívását a belvárosi étterembe.

Berettyóújfalu - Sokan és sok helyről elfogadták az alkotó meghívását a belvárosi étterembe.

Kocsis Csaba fotográfus alkotásaiban bihari életképek, épületek, arcok néznek szembe szemlélőjükkel a „Tiszta szívvel” című fotókiállításon a Bella Costa étteremben. Az alkotónak a napokban nyílt meg a tárlata, amely már a többedik ezen a helyszínen.

A mostanit azonban két dolog is különlegessé tette. Egyrészt a Körömvirág együttes – ennek énekese és gitárosa a művészeti sokoldalúságáról ismert Kocsis Csaba – adott rögtönzött koncertet, másrészt a kiállítást az a Bíró Gyula, főiskolai mestertanár nyitotta meg, akivel az alkotó négy éven át naponta utazott a munkahelyre, Nagyrábéra és vissza.

Benne van a művész

– Azok az évek alkotó periódusa volt az életünknek. A kiállítás több képén is megjelenik Berettyóújfalu, Nagyrábé, Nagyvárad – fogalmazott köszöntőjében Bíró Gyula, majd az alkotó fotográfusra térve megfogalmazta a Kocsis Csaba képíró munkájával felvetődő kérdést, „Van-e hozzá végzettsége?”. – Van bátorsága és Csaba avatott szakembere a művészeteknek, aki soha nem vallotta magát fotóművésznek – folytatta. – Fotógrafikával foglalkozik, aminek különlegessége, hogy ebben benne van az író, a költő, a zeneszerző, az énekes, tehát a többféle művészeti ággal foglalkozó ember. Az archaizált hatást keltő, mártott papírra készült képekkel az alkotó célja, hogy vegyük észre, milyen csodálatos helyen élünk, mennyi értéket hordoz Bihar, a Sárrét.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában