Újabb két játszóteret újítanak fel idén Debrecenben

Akt.:
Újabb két játszóteret újítanak fel idén Debrecenben
Debrecen – A gyerekek biztonságos, balesetmentes szabadidő eltöltését biztosítják vele.

Még a nyár folyamán az uniós előírásoknak megfelelően korszerűsítik a Csengő utcán, illetve a Tusnád utcán található lepusztult játszóteret – jelentette be az utóbbi helyszínen Pankotai László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. A homokerti református templom mögötti tér jelenleg inkább egy fesztiválozók után maradt, még fel nem takarított területre hasonlít, de őszre az egyik része 832 ezer forintból megújul.

Az első ütemben a felső elgyomosodott humuszréteget eltávolítják és 5 centiméternyi esésvédő homokot terítenek rá. A meglévő kétállásos hintaváz szabványosítása után laphintákat és bébihintákat szerelnek rá. Új 2,5-ször 2,5 méteres homokozót alakítanak ki félméternyi bányahomokkal feltöltve.

Több mint fél milliárdból

Az összesen 1.4 millió forintos összeg többi részéből a Hajnal utcára merőleges Csengő utcai játszóteret korszerűsítik még a Tusnád utcait megelőzően – mondta el Pankotai László. Többek között tereprendezést, esésvédő homok feltöltést, laphinták, bébihinták kihelyezését végzik el ott is.

Amennyiben újabb forrást találnak, úgy mindkét helyen még idén felújítják a maradék területet is – tette hozzá a képviselő.

HBN