Újabb izgalmas, parádés salakszórás

Újabb izgalmas, parádés salakszórás
Nagyhalász, Debrecen – Nagyhalászban maradt a nyitóforduló ­győztesének járó serleg, folytatás Debrecenben.

A Nagyhalász Speedway Ringen szom­baton öt futamot bírt ki az idei ­országos salakmotoros csapatbajnokság nyitánya. ­Akkor kinyíltak az égi locsolók és véget vetettek a zenének.

Szerencsére a legények nem mentek haza, hanem más­napig maradtak. Ez elsősorban a nyolc külföldi motorosra volt igaz, akiknek hamarjában sikerült kosztot és kvártélyt rendezni ­Nagyhalászban és a környéken. Így aztán a hét nemzet tizenhat versenyzőjét felvonultató találkozó vasárnap délelőtt elkezdődhetett, és a terveknek megfelelően véget is ért.

Ukrán trojka meg egy bolgár

A húsz futamból jó néhány kifejezetten színvonalas és izgalmas volt, a nézők – miként a korábbi három tétversenyen – most sem panaszkodhattak, a versenyzők megfelelően kiszolgálták őket.

A győzelmet biztosan megszerző házigazda nagyhalásziaknál az Andrej Kobrin, Stanislav Melnychuk és Viktor Trofimov alkotta ukrán trojkát a bolgár Milen Manev egészítette ki nyerő négyesre. Valamennyi motoros tíz pontot rakott a közösbe, így diadalmaskodott negyven ponttal a Nagyhalász Speedway Ring.
– Sajnos szombaton ki­védhetetlenül közbeszólt az időjárás. Először is szeretném megköszönni a motoro­soknak, hogy vállalták a vasárnap délelőtti versenyt – kezdte visszapillantását a ­b­ajnoki nyitányra Albók Jó­zsef pályatulajdonos, a győztes csapat vezetője.

– Sajnálom azokat, akik vasárnap már valamilyen okból nem tudtak eljönni a versenyre, mert remek küzdelmeket láthattak volna.

– Sajnos a mi versenyzőnk, Fekete Sándor betegség miatt nem indulhatott, a magyar mezőnyben pedig nem volt olyan motoros, aki számításba jöhetett volna. Így került képbe a három tehetséges ukrán fiatal és a rutinos bolgár versenyző.

Profiként versenyeztek

– Igazán profi módon versenyeztek, szinte szavak nélkül is megértettük egymást. Sok dolgom nem volt, hiszen mindannyian értik a dolgukat. Jokerezni nem tudtunk, hiszen mindig az élen álltunk. Köszönöm nekik a remek versenyzést és a győzelmet.

– Mivel a kupát négyfelé nem tudták vágni, itt hagyták, hogy rakjuk a vitrinünkbe, még egy kis szuvenírt is tettek bele. Megígérték, hogy a másik két versenyen is megszerzik a győztesnek járó serleget. Ezzel jelezték, hogy mind a négyen szeretnének majd eljönni a debreceni és a gyulai futamra – így Albók József.

KM-MLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek