Újabb íjászsikerek születtek

Akt.:
Újabb íjászsikerek születtek
Újabb íjászsikerek születtek - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Pénteken a Letizia Sportclub íjászai a Magyar Íjász Szövetség 2014-es évértékelő bankettjén vehettek részt, ahol Orosz Viktor kétszer is a jutalmazottak közé került.

A pályaíjász GP sorozaton a 16 éves íjász mindhárom alkalommal legyőzte a legjobb hazai mezőnyt a felnőtt csigás férfiak kategóriájában, így az összetett eredmények alapján is ő vehette át az elsőnek járó jutalmat. Ezek után a kitüntető Év Íjásza díjjal jutalmazta a Magyar Íjász Szövetség a 2014. évi kiemelkedő teljesítményéért az utánpótlás korú sportolót, amely a Szövetség legmagasabb szintű elismerése.

Szombaton az Észak-magyarországi Régió OB kvalifikációs versenyén vettek részt a hajdúsági íjászok Miskolcon. A versenyről a négy egyesület (3-D SE, Hajdúvitéz KSE, Letizia Sc, Hajdú Íjász Klub) sportolói 9 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzéremmel térhettek haza, tizenöten nyertek részvételi jogot a teremíjász országos bajnokságra.

Vasárnap a VII. Örs Terem Csapatkupán állított ki a Letizia Sc egy csigás férfi csapatot Orosz Viktor, Ács László és Vásári Róbert részvételével Budaörsön.

Fotó: magánarchívum Fotó: magánarchívum ©

A csapatverseny a téli teremszezon legrangosabb eseménye az Országos Bajnokság után. A verseny 18 méteren zajlik, a tízes mérete 2 cm, a rangsorolóban 60 lövés után összegzik a csapatok tagjainak eredményeit. A Letizia csapata a harmadik helyen rangsorolt, ez után kezdődött a csapatok körmérkőzése a négy közé jutásért. A meccsek során 2 percük van 2-2, összesen 6 vesszőt kilőni a csapattagoknak egy fordulóban és minden mérkőzés négyfordulós. Az első meccs során az ellenfél ugyan jobbnak bizonyult, de a fiúk hamar összeszedték magukat és bejutottak a négy közé, majd az aranydöntőben mérkőztek meg a budapesti Eleven íjász csapattal, ahol döntetlenre vívott meccs után hajszál híján, szétlövés után ezüstéremmel állhattak a dobogóra a debreceni íjászok.

A Letizia Sportclubnak nem sok ideje van pihenni, február 7-én ugyanis rendezésükben zajlik a soron következő OB kvalifikációs verseny, Nyíradonyban.

Versenyző neve, kategóriája

Egyesülete

Helyezés

OB Kvalifikáció

Olimpiai Férfi
Pór Imre Hajdúvitéz KSE 1 igen
Dezső János Hajdú Íjász Klub 2 igen
Vincze Elek Hajdú Íjász Klub 3
Olimpiai Férfi Szenior
Károlyi Gábor Hajdú Íjász Klub 1
Olimpiai Férfi Kadet
Dózsák Dávid Hajdúvitéz KSE 1 igen
Vincze Valter Hajdú Íjász Klub 2 igen
Paládi Sándor Hajdú Íjász Klub 3
Olimpiai Nő Kadet
Vincze Kíra Hajdú Íjász Klub 1
Vincze Viola Hajdú Íjász Klub 2
Zsíros Liza Hajdú Íjász Klub 3
Csigás Férfi
Orosz Viktor Letizia SC 1 igen
Bertalan Zoltán 3-D Sportegyesület 2 igen
Végh Krisztián Hajdú Íjász Klub 3 igen
Vásári Róbert Letizia SC 7
Csigás Nő
Csóri Zsuzsanna Letizia SC 1 igen
Csigás Férfi Szenior
Fehér István Hajdú Íjász Klub 3
Vadászreflex Nő
Emődi Zsoltné Hajdúvitéz KSE 2
Olimpiai Fiú Serdülő
Bartha Gergő Hajdúvitéz KSE 1 igen
Tóth Balázs Hajdú Íjász Klub 2 igen
Olimpiai Fiú Gyerek
Kiss Dávid Hajdúvitéz KSE 1 igen
Olimpiai Lány Gyerek
Dózsák Boglárka Hajdúvitéz KSE 1 igen
Krisztán Dóra Hajdú Íjász Klub 2 igen
Papp Zsófia Hajdú Íjász Klub 3 igen
Balogh Zsuzsanna Hajdúvitéz KSE 4 igen

Címkék: ,