Újabb határvadász hallgatók tanulnak Debrecenben

Újabb határvadász hallgatók tanulnak Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – Hajdú-Bihar megyében is folytatódik a rendőrség 3 ezer fős létszámfejlesztése keretében szervezett, kihelyezett, iskolarendszeren kívüli őr-járőrtárs képzés.

Debrecenben február 5-én 28 leendő határvadász kezdte meg tanulmányait. A képzés 11. ütemének ünnepélyes megnyitóján Nagy Miklós r. ezredes, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának igazgatója, parancsnok-helyettese köszöntötte a hallgatókat.

Az ünnepségen részt vett Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Lövei László r. ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium oktatási igazgató-helyettese és Dr. Bara Tamás r. százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője.

A képzéssel párhuzamosan folytatódik a toborzás. Hajdú-Bihar megyében is várja a rendőrség a hivatásos szolgálat, illetve a határvadász pálya iránt érdeklődők jelentkezését. Bármelyik rendőrkapitányságon és határrendészeti kirendeltségen lehet információkat kérni, illetve a megyei rendőr-főkapitányság toborzó csoportja folyamatosan járja a megye településeit. A rendőrség honlapján is minden információ megtalálható a képzésről, illetve a jelentkezés feltételeiről.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –