Újabb gyalogosgázolás történt Debrecenben

Akt.:
Újabb gyalogosgázolás történt Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – Nem adott elsőbbséget a sofőr a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél. Ügyeleti hírek.

Kedden este 22 óra körül egy férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Dóczy József utcán a Móricz Zsigmond utca felől az Egyetem sugárút irányába. A sofőr a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél nem biztosított elsőbbséget és elütötte az ott közlekedő gyalogost, aki könnyű sérülést szenvedett.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője két tűzesetet említett, amelyekhez a tegnapi nap folyamán vonultak ki a lánglovagok. Püspökladányban, a Lajta utcában egy százkét négyzetméteres kétszintes ház alagsorában lángok csapódtak ki a kazánból, amelyek meggyújtottak egy flakont. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az ott élők porral oltó készülékkel eloltották. A tűzoltók a kazánházat kiszellőztették, anyagi kár nem keletkezett.

Bihardancsházában, a Kossuth Lajos úton egy lakóházban a cserépkályhából visszaáramlott a füst, ezért tegnap délután riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat. Az egység a kályhát átvizsgálta, kéziszerszámok segítségével kitisztította, majd az épületet átszellőztette. A ház egy másik kályhával fűthető maradt.


A megyei rendőr-főkapitányság 8 tanácsa:

  1. Vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban!
  2. Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot!
  3. A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljunk útnak!
  4. Számoljunk mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet, és ez meghatározó lehet abban, hogy a baleset elkerülhető, vagy sem!
  5. Akkor is késedelem nélkül reagáljunk az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten!
  6. A gyerekek (akik az átlagosnál óvatlanabbak és kevésbé kiszámíthatóan közlekednek), valamint a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.
  7. Télen legyünk türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsuk biztonságos átkelésüket, és véletlenül se próbáljunk meg az előttünk áthaladó gyalogos mögött közvetlenül áthaladni (várjuk meg, míg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart)!
  8. A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a nagyobb belterületi csomópontoknál, a bevásárló központok, vasúti-, és autóbusz-pályaudvarok környezetében, a gyalogos átkelőhelyek megközelítése során, valamint a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények (tanintézetek, sportlétesítmények, nyugdíjas otthonok) közelében.

Debrecen - A debreceni rendőrök a gyalogos-átkelőhelyeken visszatérő ellenőrzéseket tartanak a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. A balesetek megelőzése érdekében kérjük fogadják meg tanácsainkat! A rendőrök a közelmúltban bekövetkezett balesetek vizsgálata alapján a közlekedésbiztonsági helyz...

Debrecen - Két autó ütközött össze - eddig tisztázatlan körülmények között - kedden délután a Hunyadi utcán, az egyik belvárosi bevásárlóközpont hátsó bejáratánál. A balesetben két személy sérült könnyebben. Fotó: Matey István