Sport

2018.09.21. 12:12

Ismét futók lepik el a debreceni Nagyerdőt

Debrecen - Négy kategória közül választhatnak a vállalkozó kedvűek.

Debrecen - Négy kategória közül választhatnak a vállalkozó kedvűek.

Majdnem 800 fő részvétele várható a IV. Decathlon Nagyerdei Félmaratonon. Immár negyedik alkalommal rendezik meg a nagyszabású futóversenyt, melyet ezúttal szombaton tartanak.

A futók 4 kategóriában indulhatnak: félmaraton, negyedmaraton, minimaraton és gyerekfutam (2,5 km). A hosszabb távokon chipes időmérés lesz. Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad. Egy kör 5,3 km, félmaratonon 4 kört, negyedmaratonon 2 kört kell teljesíteni, míg a minimaratonosoknak 1 kört kell megtenniük. Minden futó technikai pólót, rajtcsomagot és egyedi befutóérmet kap. Külön díjazásban részesülnek a rendészeti kategóriában induló versenyzők.

Forgalomkorlátozás lesz

A gyerekek 9 órakor rajtolnak, a minimaraton 10-kor veszi kezdetét, öt perccel később a negyedmaratonra vállalkozók indulnak útnak, míg 10 óra 10 perckor a félmaratoni táv résztvevői számára dördül el a startpisztoly.

A helyszínen, a Benczúr Gyula utcán kisebb forgalomkorlátozásra kell számítani szombaton 8-tól 14 óráig.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!