Újabb fogások a DEAC szákjában

Akt.:
Silló Arnold
Silló Arnold - © Fotó: deac.hu
Debrecen – Tovább folytatódik a debreceni jégkorongcsapat keretének kialakítása.

A csatár Silló Arnold és a védő Nico Vourijarvi személyében újabb két kiváló jégkorongozóval bővült a DEAC kerete, mely eddig 18 játékos leigazolását jelentette be, további három jégkorongozó bemutatására pedig a következő napokban kerülhet sor – tájékoztat a deac.hu.

Román válogatott

A magyar román kettős állampolgárságú Silló Arnold 1995 májusában született Csíkszeredán. Utánpótlás éveit szülővárosában töltötte, majd 2012-ben a MAC együtteséhez igazolt. A magyar U20-as bajnokság mellett pályára lépett a szlovák junior 1. és az osztrák junior ligákban is. Három korosztályos világbajnokságon vett részt a román válogatott tagjaként. A MAC csapatával 48 MOL Liga mérkőzést játszott, míg a 2017–2018-as szezonban 35 ERSTE Liga meccsen kapott szerepet a DAB színeiben. Az Acélbikák játékosaként három sorban is jégre lépett, 8 gólt szerzett és 10 gólpasszig jutott. A komoly MOL- és ERSTE Liga tapasztalattal rendelkező csatár leigazolásával kapcsolatban azt mondta, némi gondolkodás után a DEAC mellett döntött.

Főként azért, mert a volt edzőm, David Musial ajánlotta, én pedig örülök, hogy ősztől újra együtt dolgozhatok vele.”

Emellett figyelembe vettem korábbi csapattársaim véleményét is, akik régebben már játszottak itt, mint Németh Attila, Hári Norbert, Könczei Áron, vagy Okos Csanád, aki a DHK-nál edzősködik. Úgy érzem, hogy a múlt szezonban nagyot léptem előre, ezt szeretném folytatni és felülmúlni a következő idényben. A célom az, hogy még több pontot szerezzek és a lehető legtöbbet segítsek a csapatomnak. Több új együttes indul az ERSTE Ligában, nehéz megmondani, ki mire lesz majd képes, de az bizonyos, hogy csapatként kell felülmúlnunk az ellenfeleket. Jó dolog, hogy sok fiatal van a keretben, ha összeáll egy hajtós kis társaság, az sokat nyomhat a latba – mondta a fiatal jégkorongozó, aki sok csapattársához hasonlóan a legjobb négy közé várja a DEAC-ot.

Tapasztalat

A finn hátvéd Nico Vourijarvi 1992 februárjában született Helsinkiben. 2009–2010-ben a Jokerit U18-as csapatában hokizott, majd három szezont töltött a Jokerit junior elit ligás csapatánál. 2015–2016-tól főként finn második ligás csapatokban jégkorongozott, de megfordult a norvég 2. osztályban is, a Nes IK és a Nidaros Hockey együtteseinél. Norvégiában 27 meccsen lépett a jégre, a finn 2. vonalban 48 mérkőzést játszott, a finn junior elit ligában (SM-liiga) pedig 86 találkozón szerepelt.

A rutinos hátvéd elmondta, jókat hallott Debrecenről és az itteni jégkorongéletről is, ezért úgy gondolta, a lehető legjobb karrierje számára, ha debreceni játékosként teszi meg a következő lépéseket az ERSTE Ligában. Feltett szándéka, hogy jelentős szerepet játsszon új csapatában, amelyet minden alkalommal győzelemre akar segíteni. – A profi sportban nincs más cél, csak a győzelem. Ha naponta keményen dolgozunk, jó dolgok történnek velünk – szögezte le végezetül.

HBN


Hári Norbert és Kovács Bronson
Debrecen - Mindketten visszatérők, Hári Norbert három, míg Kovács Bronson egy szezont töltött korábban Debrecenben. A 22 éves csatár, a magyar-svéd kettős állampolgárságú Hári Norbert Dunaújvárosból érkezett a DEAC-hoz. Budapesten született, ott kezdett jégkorongozni, majd családjával Svédországb...