Videó: újabb fejlesztés, amely kivételessé teszi a Debreceni Egyetemet

Akt.:
A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón
A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Hazai viszonylatban egyedülálló, minősített SAP Kompetencia Központot hoztak létre a Debreceni Egyetemen.

A régió versenyképessége és az egyetem egymástól elválaszthatatlan, ezért fontos, hogy meglegyenek azok a belső intézmény- és gazdaságirányítási, oktatásfejlesztési rendszererek, amelyek ezt szolgálják – mondta Szilvássy Zoltán rektor szerdai sajtótájékoztatójukon. Ezt egy 875 millió forintos, száz százalékban európai uniós forrásból megvalósított nagyszabású projekt összegzéseként rendezték az egyetemen.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

Az intézmény vezetője emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban a szenátus is megerősítette határozatában, hogy az egyetem a versenyképességét elsősorban az egészségiparban látja. Ez nem a betegellátásra, hanem az iparág egész vertikumára, illetve az egyetem gazdasági és pénzügyi partnerei vonatkozik. Példaként említette, hogy 2000-ben még csak 500 térítéses hallgató tanult a náluk, idén már 3 ezer, akik közül 2500-an az orvos-egészségügyi képzésben vesznek részt.

Több diplomás álláshely

Köpeczi-Bócz Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a felsőoktatás stratégiai ágazat, amit azzal is indokolt, hogy 2020-ra a jelenleginél 5 százalékkal több lesz a csak diplomával betölthető álláshelyek aránya Európában, a jelenlegi 29 helyett 34 százalék. Emiatt különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a felsőoktatás minőségére, amihez olyan projektek szükségesek, mint amilyen Debrecenben megvalósult.Forrás: unideb.hu


A jövő hónapban befejeződő fejlesztés eredményeként az egyetemen megújult a gazdálkodási és működési kontrolling koncepció és bővítették a valós idejű adatfeldolgozást lehetővé tevő SAP tudásbázist, illetve minősített SAP Kompetencia Központot hoztak létre. A nemzetközi beiskolázás lehetőségét elősegítve angol nyelvű tananyagfejlesztést is végeztek.

HBN-ÉP​