Újabb faültetés a Kassai úti campuson

Újabb faültetés a Kassai úti campuson
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Hárs, kőris és juharfákat ültetett szerdán az Állam és Jogtudományi Kar tizenkét tanszéke és egy szakcsoportja a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán.

– Ez egy fontos pillanat a kar életében, ahogyan a fák életében is. Ezek a facsemeték folytonosságot jelképeznek, hiszen két-három évtizede gyökeret vert társaik mellé ültetjük el őket, ahol gondosan ápolva növekedhetnek, fejlődhetnek. Ezzel szeretnénk kifejezni a kar egykori, jelenlegi és jövőbeli hallgatóinak, oktatóinak és kollégáinak az összetartozását – hangsúlyozta Szikora Veronka dékán a rendezvényen.

A DE ÁJK tizenkét tanszékének, valamint Nemzetközi Kommunikációs Szakcsoportjának képviselői négy fajta – ezüst hárs, magas kőris, zöld és vörös juhar – fát ültettek el a kar épületének Kassai út felőli oldalán. A tizenhárom növényre egy-egy tábla is felkerült az egységek nevével, melyek mostantól szeretnének minden évben pikniket tartani az eseményre emlékezve a növekvő fák árnyékában.

– Debreceni Egyetem –


A rektorhelyettes is lapátot ragadott az egyetemi faültetésen

A következő években akár 28 ezer kilogramm oxigént is termelhetnek azok a fák, melyeket a Föld napja alkalmából ültetett el a Debreceni Egyetem energiaügynöksége a Kassai úti campuson.