Újabb elismerés a Debreceni Egyetemnek

Újabb elismerés a Debreceni Egyetemnek
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem is felkerült a Times Higher Education legújabb, a legjobb felsőoktatási intézményeket rangsoroló nemzetközi listájára, amelyet többek között az oktatás minősége és a kutatómunka alapján állítottak össze.

A londoni székhelyű nemzetközi szervezet friss rangsora az „új európai egyetemeket” listázza, azoknak az országoknak az intézményeit, amelyek 2004 óta tagjai az Európai Uniónak. A friss lista 53 egyetemet rangsorol, közöttük 7 magyarországi intézményt.

A listán a magyar egyetemek közül a Debreceni Egyetem (megosztott 27. hely) mellett a Semmelweis (5.), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (megosztott 11. hely), a Pécsi Tudományegyetem (13.), a Szegedi Tudományegyetem (18.), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (25.), és a Corvinus (31-40.) szerepel.

A listán szereplőket egyebek mellett az oktatás minősége, az intézményekben zajló kutatómunka, valamint a nemzetközi szempontok alapján rangsorolták.

Az első három helyből kettőt ciprusi intézmények foglalnak el, az abszolút győztes pedig az észtországi Tartui Egyetem lett.

– Debreceni Egyetem –