Új vidékpolitikát szeretne az MSZP

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Hortobágyi gazdákkal találkozott a megyében Gőgös Zoltán, a Magyar Szocialista Párt agrárpolitikusa az elmúlt napokban, akik támogatásáról biztosították a „földmutyik” kapcsán ellene indult rágalmazási perben – jelentette ki a szakpolitikus Kathiné Juhász Ildikóval, a párt leköszönt megyei elnökével közös csütörtöki sajtótájékoztatóján Debrecenben.

Gőgös Zoltán élesen bírálta Lázár János azon kijelentését, amely szerint a kormány a 150 ezer euró (kb. 45 millió forint) nagyságot meghaladó földalapú támogatás feletti részeket az ezer hektárnyi birtokok esetén korlátozni fogja. Erről az MTI számolt be. Gőgös az elképzelést szakmaiatlannak nevezte, és úgy véli, emiatt munkahelyek százai kerülhetnek veszélybe.

Kathiné Juhász Ildikó azt mondta, megtévesztő a kormány propagandája a gazdaság teljesítményéről, amelynek szenvedő alanya az agrárium. Mint lapunknak fogalmazott, ehhez főként a választás idejére időzített beruházások járulnak hozzá. – Az ígért egymillió munkahely időarányos megteremtése elmaradt, nem is beszélve a lakásépítésekről, amelyek 10 évvel ezelőtti adatokat mutatnak. Az elszegényedés megállításához új vidékpolitika szükséges! – jelentette ki.

HBN