Új útvonalon a debreceni virágok augusztus 20-án

Akt.:
Debrecen – Idén a 2-es villamospálya építése miatt visszatér a menet a Simonyi útra is.

Alig szűk egy hónap van már csak hátra a város máig legnépszerűbb rendezvényének időpontjáig, az augusztus 20.-adikai virágkarneválig. Nagyban tart az előkészítő munka melynek egyik sarkalatos pontja, hol fog haladni a karneváli menet a Nagyerdei Stadion felé. Mint a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatójának, Bódor Editnek a válaszából kiderült, a szokásos NagyállomásPiac utcaHatvan utcaBethlen utca útvonalról letérve a Simonyi útra fog kanyarodni a menet, így a Rózsa utca sarkán és a Kölcsey Központnál felállított lelátó után a Géresi utca és a Nagyerdei körút közöttiről lehet majd megtekinteni, amint elfordul a Pálma Sörözőnél balra.

 

 

Az idei újdonságok között feltétlenül megemlítendő a Galiba Fesztivál, amely Ludas Matyi szellemét idézi meg. A szervezők gyerekek jelentkezését várták, akik bevásárló kocsikat öltöztetnek virágokba a már hagyományos nagy sikert aratott biciklis karneválhoz hasonlóan. A 19.-edikén 16 órakor kezdődő gyerekkarnevál iránt óriási az érdeklődés, óvodásoktól középiskolásokig jelezték részvételüket, de segítenek civil szervezetek és vállalkozók is a megvalósításban.

Készülnek a virágkocsik, gyakorolnak a csoportok

 Eddig 12-13 feldíszített virágkocsira lehet számítani, ami a tavalyi részvételhez hasonló – tudtuk meg Bódor Edit rendezvényigazgatótól. A kompozíciókat kísérő és produkciójukkal a nézőket szórakoztató 20 csoport fele érkezik külföldről Kubától, Indán és Törökországon át Szerbiáig, Szlovákiáig és Lengyelországig sok országból. Természetesen nem fognak hiányozni az olasz zászlóforgatók sem, mint ahogyan a jól ismert helyi együttesek. Újdonság, hogy ezúttal Pécset is képviselni fogja egy csapat és a fellépők között ott lesz az oláh-cigányzenét játszó Romengo együttes. Az igazi látványosságot azonban a történelmi zászlók felvonultatása jelenti a menet elején, hiszen a zászlóvivők is korabeli ruhákban lesznek és a Bocskai dandár zenekara kíséri őket.

Jubileumi kocsik

Megszokott, hogy ilyenkor már a kocsik vázát készítik, illetve hungarocellből faragják a kompozíciót. Ahogy tavaly, idén is három helyen folynak ezek a munkák, közülük a Déli soron lévőbe látogattunk el. Itt a sokszorosan díjazott Pikó Sándor festőművész és Szabó Erzsi virág designer összeszokott párosa tevékenykedik. A díszítésért felelős Erzsébet elmondta, idén a 100 éves fennállását ünneplő Debreceni Egyetemnek és a városban ennyi évre visszatekintő gyógyszergyártásra emlékezve a Teva Zrt.-nek készítenek kocsikat. Rajtuk kívül igazi különlegességet jelent majd Hajdúböszörmény kocsija, valamint Kecskemétnel a Magyar népmesék sorozatot megidéző kompozíciója.

HBN-ÉP

I. verzió

 

Nagyobb térképre váltás
 
II. verizó 
 

Nagyobb térképre váltás