Helyi közélet

2014.08.21. 07:20

Karnevál: győzelemre vezettek a szárnyas lovak

Debrecen - A művészeti csoportok közül idén is a Valcer Táncstúdió győzött.

Debrecen - A művészeti csoportok közül idén is a Valcer Táncstúdió győzött.

A 45. Debreceni Virágkarneválon is a közönség döntött arról, hogy melyik a legszebb virágkocsi, míg a díszvendégek a kimagasló művészeti teljesítményt értékelve, a fellépő csoportok közül nevezték meg a győztest.

A díjátadásra a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. két egyedi gyártású serleget készített, amelynek értéke darabonként 500.000 forint. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és dr. Simon Attila a herendi cég vezérigazgatója, a két műalkotást 20-án este a nagyközönség előtt adta át a nyerteseknek a Nagyerdei Stadion „Sztárok és Szirmok” című műsorának keretében.

A kimagasló művészeti teljesítményért – díjat a Valcer Táncstúdió kapta. Ezzel megismételték a tavalyi sikerüket, amikor ebben a kategóriában szintén ők bizonyultak a legjobbnak.

A közönség által legszebbnek ítélt virágkocsi pedig "Kölcsey összehoz" címmel Álmosd község kompozíciója lett, amely a menet elején haladt és szárnyas pegazus lovakat ábrázolt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában