Új tornaterem épül Kabán

Akt.:
Új tornaterem épül Kabán
© Fotó: Kovács Zsolt
Kaba – Most már a mindennapos testnevelés feltételei is utolértek bennünket – jelentette ki Bodó Sándor országgyűlési képviselő Kabán, az új tornaterem ünnepélyes alapkőletételén pénteken.

A 320 millióba kerülő csarnok 100 százalékos állami támogatással épül fel, 10 hónap alatt.

Három évi előkészület után a paramétereit tekintve közepes nagyságú tornaterem alapkövét tették le ünnepélyes keretek között a Sári Gusztáv Általános iskola udvarán péntek délelőtt. A két öltözővel ellátott, 1010 négyzetméter hasznos alapterületű, idővel bővíthető létesítmény – ahogy Szegi Emma polgármester fogalmazott köszöntőjében – több évtizedes álma a kabaiaknak, hiszen abba éppen úgy helyet kapnak a versenysportot űzők, mint az iskolai testnevelésben résztvevők, vagy a városi rendezvények.

A nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési program keretében megvalósuló tornaterem egyrészt az esélyegyenlőséget jelenti a kabaiaknak azzal, hogy a tehetséges sortolók lakóhelyükön edzhetnek, másrészt hozzájárul a fiatalok egészséges test- és énképe kialakításához – hangsúlyozta beszédében dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. Hozzátetet: az új tornaterem megjelenésében a felújított „kisiskola” építészeti jegyeit tükrözi majd vissza.

Bodó Sándor országgyűlési képviselő kijelentette, hogy az új tornaterem fontos kelléke lesz a mindennapos testnevelésnek, amelynek bevezetésekor még nem voltak meg maradéktalanul annak a tárgyi feltételei, viszont az indítását akkor nem lehetett tovább halasztani. A kormány fejlesztési programjával fokozatosan teremti meg a feltételeket.

HBN–KZS

Címkék: , ,