Sport

2016.03.17. 19:55

Videó: Nem sikerült a magyar jégtáncosoknak a legjobb húsz közé jutni

Debrecen - A junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság mai napján Debrecenben a jégtánc rövid program versenyében a legmagasabb pontszámot az amerikai testvérpár, Rachel és Michael Parsons kapták, megelőzve a Lorraine McNamara-Quinn Carpenter, szintén amerikai párost.

Debrecen - A junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság mai napján Debrecenben a jégtánc rövid program versenyében a legmagasabb pontszámot az amerikai testvérpár, Rachel és Michael Parsons kapták, megelőzve a Lorraine McNamara-Quinn Carpenter, szintén amerikai párost.

Legjobb európaiként a francia házaspár, Marie-Jade Lauriault és Romain Le Gac végzett, akik a harmadik helyre kerültek. Az eredmény feltétlenül meglepetés a tekintetben, hogy orosz pár nem jutott az első három közé. Egyik magyar párnak sem sikerült továbblépnie a rövid program után. Ők a következőket nyilatkozták a verseny elején:

Wei Kimberley-Fourati Ilias (HUN):

Ilias: Nagyon örülünk, hogy tiszta programot tudtunk futni, a hazai közönség támogatása rengeteget segített. A szerdai edzésen kikötődött a korcsolyám fűzője, még jó hogy akkor és nem most. Most figyeltem rá nagyon, jó szorosra kötöttem.

Kimberly: Nagyon jól éreztük magunkat a jégen, a célunk az volt, hogy hibátlan programot mutassunk be, ez sikerült.

Marton Villő-Semko Danyil (HUN):

Villő: Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, hihetetlen volt! Teljes az eufória, szinte azt sem tudjuk, hol vagyunk. Egy-két apróbb hibám nekem azért volt, de nem volt nagyon feltűnő. Tényleg boldogok vagyunk, hogy így mutatkozhattunk be Debrecenben, új egyéni csúccsal.

Danyil: Egyáltalán nem izgultunk, elsősorban a hazai pálya és a közönség miatt, annyi volt a pozitív energia a csarnokban. A mellényemen a gomb picit elengedett, féltem, nehogy leessen, de szerencsére bírta a cérna. Nagyon köszönjük a támogatást a szurkolóknak, óriási élmény volt!

A pár edzője, Berecz Ilona: Rettentően izgultam előtte, szinte jobban, mint ők. A verseny előtt az edzéseken itt Debrecenben minden alkalommal legalább 1-2 esés volt, most pedig kimentek, és ilyen csodálatosan szerepeltek, legjobbjukat adták!

A jégtánc verseny állása a rövid program után:

1. Rachel PARSONS / Michael PARSONS USA 67.88

2. Lorraine McNAMARA / Quinn CARPENTER USA 66.25

3. Marie-Jade LAURIAULT / Romain LE GAC FRA 59.6

23. MARTON Villő / SEMKŐ Danyil HUN 38.63

28. WEI Kimberly / FOURATI Illias HUN 34.48

A jégtáncosokat legközelebb március 19-én (szombat) a kűrben 18.30-tól láthatja a közönség a Főnix Csarnokban a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon. Pénteken a nők is bemutatkoznak, köztük Tóth Ivett is, aki a programban utolsóként, 16.52-kor lép jégre.


Debrecen - A jégtáncosok kategóriájában két magyar párosért is szurkolhatott a közönség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!