Új tagokat nevezett ki az államfő a GVH Versenytanácsába

Áder János köztársasági elnök átadja a kinevezési okiratot Váczi Nórának, a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa tagjának a Sándor-palotában 2017. szeptember 4-én.
Áder János köztársasági elnök átadja a kinevezési okiratot Váczi Nórának, a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa tagjának a Sándor-palotában 2017. szeptember 4-én. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsának tagjává nevezte ki a köztársasági elnök Váczi Nórát szeptember 1-jei hatállyal, Kuritár Dávidot pedig szeptember 11-i hatállyal. Kinevezésük hat évre szól – közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.

A versenytanács törvényben meghatározott feladatokat lát el: meghozza a versenyfelügyeleti eljárásokat érdemben lezáró döntéseket, és elbírálja a vizsgálók – versenyfelügyeleti eljárás során hozott – végzései ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A versenytanács munkáját a versenytanács elnöke – aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese is – szervezi és irányítja, az egyes ügyeket a versenytanács bírálja el. A versenytanács tagjai – versenyfelügyeleti feladataik mellett – közreműködnek a GVH versenypártolási és a versenykultúra fejlesztése érdekében végzett tevékenységében is.

A versenytanács elnöke és tagjai döntéshozataluk folyamatában függetlenek, a jogszabályok alapján, de meggyőződésüknek megfelelően döntenek, és döntéseikkel összefüggésben nem befolyásolhatók, illetve nem utasíthatók – írta a GVH. A testület döntéseivel szemben bírói felülvizsgálat kérhető.

Váczi Nóra 2010-től már volt a GVH Versenytanácsának tagja, majd a versenytanács mellett működő döntéshozatalt támogató csoport vezetője lett, Kuritár Dávid pedig 2011-től dolgozik a GVH-ban.

– MTI –