Új szervezet is segíti a betegségmegelőzést

Berettyóújfalu – Praxisközösségeket hoznak létre, hogy hatékonyabb legyen az egészségügyi ellátás.

Egy pályázat segítségével fejlődik tovább az orvosi ellátás Berettyóújfaluban, amelynek előnyeit Komádi, Magyarhomorog és Mezőpeterd lakossága is élvezheti majd.

A részletekről dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és dr. Végvári Tamás, az Országos Közegészségügyi Hivatal alapellátásért felelős szakmai vezetője beszélt a szerdán Berettyóújfaluban megtartott sajtótájékoztatón.

A megalakuló praxisközösséget összekapcsolják a védőnői hálózattal, így csökkenhet a betegbeáramlás a rendszerbe, valamint növekedhet a terápiás együttműködés szintje. Ahhoz, hogy a projekt sikeres legyen, nem csak az orvosokat, hanem az ápolókat, a népegészségügyi koordinátorokat, a dietetikusokat, a gyógytornászokat, a védőnőket, az egészségfelelős és egészségpszichológusokat is bevonják a munkába. A 2019. november 30-ig tartó projekt keretében egészségállapot-felméréseket, életmód tanácsadásokat és prevenciós rendeléseket is tartanak, illetve népszerűsítik a szűrővizsgálatokat is.

HBN