Sport

2014.03.28. 11:02

Tolják a pénzt a sportba

Hajdú-Bihar - A társasági adókedvezmény lehetősége nagyot lendített a sportszponzoráción.

Hajdú-Bihar - A társasági adókedvezmény lehetősége nagyot lendített a sportszponzoráción.

Amióta törvény garantálja, hogy a látvány-csapatsportot támogató adózó meghatározott összeghatárig társasági adókedvezményt (TAO), illetve illetékkedvezményt vehet igénybe, jelentős lendületet kapott megyénkben is a vállalkozások sportfinanszírozási tevékenysége. Ezzel a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong utánpótlás-nevelése komoly pénzekhez jut.

Van olyan cégcsoport, amely az elmúlt két évben a TAO- keretében összesen mintegy 600 millió forinttal támogatta helyben az említett látvány-csapatsportokat, de beszéltünk olyan cégvezetővel is, aki a kedvezményezetti körön kívül eső sportágat segít erejéhez mérten; több, mint három évtizede.

Általános gyakorlat, hogy a jelentősebb cégeket rendszeresen keresik fel a legkülönbözőbb sportegyesületek szponzorációs igénnyel, a vállalatvezetők azonban ara törekszenek, hogy valamiféle koncepció mentén segítsenek. Ellenkező esetben ugyanis szétforgácsolódna a rendelkezésre álló összeg, és bár kétségkívül többekhez jutna el, senkinek nem jelentene érdemi segítséget.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!