Új szelek fújnak Liverpoolban, erősödik a United

Brendan Rodgers, a Pool menedzsere
Brendan Rodgers, a Pool menedzsere - © Fotó: Getty Images
Brendan Rodgersék félcsapatnyi újonccal veszi fel a küzdelmet az előttünk álló idényben, de Manchester vörös felében is szépen formálódik a keret.

Az átigazolási piacon az elmúlt napokban főleg pletykák tartották lázban a foci szerelmeseit, de néhány komolyabb üzletet is nyélbe ütöttek.

Költséges gólvágó

Újabb játékos megszerzését jelentette be a Liverpool: Christian Benteke a Mersey–parti alakulat hetedik nyári szerzeménye, a vezetőség 32,5 millió fontot fizetett érte az Aston Villának, ezzel a belga válogatott lett a klub történetének második legdrágább igazolása. Benteke megvásárlása kisebb vitát generált, hiszen többen (köztük a korábbi liverpooli ikon, Jamie Carragher) úgy gondolják, hogy a csatár nem illik bele a Brendan Rodgers menedzser által favorizált játékstílusba.

– Tévúton jár, aki ezt állítja. Emlékezzünk csak vissza a tavalyi FA–kupa elődöntőre, amikor szinte egymaga búcsúztatta a Poolt. Kifejezetten gyors, emellett erős és kellő mértékben agresszív. Úgy vélem, sok örömet okoz majd a szurkolóknak – méltatta John Aldrige, a vörösök egykori kedvence a BBC–n a 24 esztendős támadót.

Alakul a MU

Eközben a Liverpool egyik ősi riválisa, a Manchester United argentin válogatott hálóőrrel erősített. Sergio Romero legutóbb a Sampdoria kapuját őrizte, a MU–hoz ingyen érkezett, mivel lejárt a szerződése az itáliai együttesnél. Romero érkezésének köszönhetően felerősödtek a David de Gea eligazolásáról szóló híresztelések, a 24 éves „kesztyűs” legkitartóbb kérője a Real Madrid. Nem de Gea lehet az egyetlen spíler, aki elhagyja az Álmok Színházát, hiszen Angel Di Mariának a francia bajnok PSG „udvarol”. A korábban Spanyolországban is megforduló szélső nem utazott el a vörös ördögökkel az amerikai túrára, ami erősíti a távozásáról szóló spekulációkat.

HBN–BÁ