Új szakok, gyakorlatorienáltabb képzések: megérte az egyetemi fejlesztés

Akt.:
Új szakok, gyakorlatorienáltabb képzések: megérte az egyetemi fejlesztés
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – Hallgatóbarát fejlesztések zajlottak három felsőoktatási képzőhelyen.

Lezárult az a 888 millió forintos uniós forrásból támogatott projekt, melynek legfőbb célkitűzése az egészségipar, az orvosképzés nemzetközi piaci pozíciójának és az idegen nyelvű orvosképzés szakmai minőségének fejlesztése volt.

A pályázatban a Debreceni Egyetem a Pécsi, illetve a Szegedi Tudományegyetemmel, valamint a Szegedi Biológiai Kutatóközponttal dolgozott közösen az elmúlt 18 hónapban. Debrecenben öt kar – az Általános Orvostudományi, az Egészségügyi, a Fogorvos- és a Gyógyszerésztudományi, valamint a a Népegészségügyi – 69 új egészségügyi és oktatási segédanyagot hozott létre, 8 nemzetközi partnerrel alakított ki együttműködést. A program részeként több mint 450 oktató vett részt szakirányú továbbképzésen.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A pályázat új szakok és szakirányok létrejöttét is megalapozta: a dietetikus, a patológiai laboratóriumi analitikus szakirány, az odontotechnológus alapszak és a gerontológiai mesterszak. A szervezetfejlesztés mellett a képzéseket korszerűsítették, és karrierirodák is létrejöttek az érintett intézményekben.

Fiatalokhoz alkalmazkodva

– Az informatikai és alumni rendszereket is frissítettük, hogy azok vonzó formában, hatékonyan informálják a hallgatókat – mondta Dr. Papp Zoltán, oktatási dékánhelyettes, a projekt hétfői zárórendezvényének sajtótájékoztatóján. Kiemelt figyelmet fordítottak továbbá a frissdiplomások elhelyezkedési esélyeinek javítására, ezért a munkaerő-piaci szereplőkkel és a gyakorlati képzőhelyekkel szorosabb kapcsolatra törekedtek, valamint a három egyetem közös módszertant is kidolgozott.

HBN–VK​
hirdetés