Új robotokat kaptak

Új robotokat kaptak
© Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Esztár – Az oktatás számos területén fel tudják használni a nagy értékű eszközöket.

Négy, egyenként 250 ezer forintos humanoid robotot kapott az Irinyi Károly Általános Iskola. A robotok oktatási célú felhasználási lehetőségei szinte határtalanok: informatikai oktatás, angol nyelv, technika, fizika, sport, tánc, rajz tanításánál használhatják. Hangvezérléssel működik, angol nyelvű utasítások alapján. Az eszközök programozása okostelefonról és tabletről történhet, PC-s szoftver még nincs ehhez a verzióhoz.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Czár Krisztián pedagógus, a már hagyományokkal rendelkező, szerte a megyében ismert Szumó Robot versenyek fő szervezője elmondta, hogy hamarosan több mint 8 millió forint értékben kap az iskola robotépítő készleteket. Ezeket valószínűleg az alsósok és a felsősök is használhatják majd, akár tanórákon, akár szakkörökön is – osztotta meg az örömhírt a pedagógus.

– Nagyné Kelemen Mónika –


Esztár - Több órán keresztül „küzdöttek” a diákok, a robotok az első helyezésért. Hetedik alkalommal rendezték meg nemrégiben Esztárban a Szumó Robot Esztár robotépítő versenyt, amelyről sok csapat jelentkezett és versenyzett. A versenyre összesen 29 robotműködtető csapat érkezett Kárpátaljáról, ...