Új rendőrök lépnek szolgálatba Hajdú-Bihar megyében

Új rendőrök lépnek szolgálatba Hajdú-Bihar megyében
© Fotó: police.hu
Debrecen – Dr. Lingvay Csaba r. ezredes 10 frissen kinevezett tisztet, 40 próbaidős tiszthelyettest és 17 járőrtársat köszöntött a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem frissen végzett hadnagyait, a Miskolci és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolák végzős próbaidős őrmestereit, valamint az iskolarendszeren kívüli képzés keretében őr-járőrtárs részszakképesítést szerzett 17 járőrtársat Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese fogadta és köszöntötte.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság állománya az elmúlt időszakban kiváló teljesítményt nyújtott, az új felszerelők pedig ehhez a munkához fognak csatlakozni. Elvárás a magas színvonalú, fegyelmezett szakmai munka” – hangsúlyozta Dr. Lingvay Csaba r. ezredes. A rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes beszédében kiemelte: Elsősorban a szolgálati rend betartását, eredményorientált, de egyben empatikus szolgálatot vár a munkába álló 67 fiatal rendőrtől, akiknek szem előtt kell tartaniuk a törvényességet és a szakszerűséget, továbbá gondot kell fordítaniuk a sértettek, áldozatok érdekinek védelmére. A rendőr ezredes beszédében tájékoztatta a 67 fiatal rendőrt Hajdú-Bihar megye közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről, a térség sajátosságairól, valamint a rendőrség feladatairól.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A pályakezdő fiatalok 2016. július 1-jétől a Debreceni, a Berettyóújfalui, és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság, valamint a megyei rendőr-főkapitányság három határrendészeti kirendeltség állományában teljesítenek szolgálatot. A főkapitányságon az érintett rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek vezetői is köszöntötték a fiatal tiszteket, tiszthelyetteseket, akik a mai naptól kezdődően erősítik az állományt.

– police.hu –
hirdetés