Derék utcai rajtaütés: anya és fia épp drogot főzött a konyhában, amikor megjelent a rendőrség

Akt.:
Derék utcai rajtaütés: anya és fia épp drogot főzött a konyhában, amikor megjelent a rendőrség
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói elfogták azt a két gyanúsítottat, akik többek közt egy debreceni óvoda környékén árulták az új pszichoaktív anyagot.

A nyomozóknak olyan információ jutott a tudomására, hogy Debrecenben, a Tócóskertben egy férfi az édesanyjával közösen bódító hatású anyagot árul. A gyanú szerint a férfi az interneten rendelt olyan vegyi anyagokat, amelyeket zöld növényi törmelékhez adagolt. A nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival november 22-én 12 óra 30 perc körül összehangolt akciót szerveztek, amely során egy Derék utcai társasház lakásában rajtaütöttek D. Norberten és D. Norbertnén, akik éppen a konyhában készítették az új pszichoaktív anyagot.

A rendőrök a 22 éves férfit és 41 éves édesanyját előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, ahol kihallgatták őket. A gyanúsítottak lakásában tartott házkutatás során a nyomozók több edényben kábítószergyanús növényi származékot, továbbá az új pszichoaktív anyag előállításához szükséges vegyi anyagokat és a kiméréshez használt digitális mérleget foglaltak le. A gyanú szerint a férfi és a nő egy debreceni óvoda közelében is árulta a bódító hatású anyagot.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakosokkal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –