Új polgári kollégiumvezető a Debreceni Ítélőtáblán

Akt.:
Debrecen – Dr. Csiki Péter kollégiumvezetői mandátumának lejártával az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Dr. Handó Tünde 2016. július 1-től 2022. június 30-ig Dr. Pribula Lászlót, a Debreceni Ítélőtábla bíráját nevezte ki az ítélőtábla polgári kollégiumvezetőjének.

Ugyanakkor az OBH elnöke Dr. Csiki Péter bírót a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény alapján tanácselnöknek nevezte ki – közölte hétfőn az Ítélőtábla.

Dr. Pribula László a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett „summa cum laude” minősítéssel. 1997. és 1998. között ügyvédjelölt volt, majd a Debreceni Városi Bíróságon 1998. és 2000. között bírósági fogalmazóként, illetve 2000. és 2004. között bírósági titkárként dolgozott. Bírói működését 2004. június 1-jén kezdte meg, 2010. február 1. napjától a Debreceni Törvényszékre, 2012. december 1-től pedig a Debreceni Ítélőtáblára nevezték ki bírónak. A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Eljárásjogi Tanszékének vezetője, habilitált doktor. A kodifikációs munkabizottságok, a minisztériumi szerkesztőbizottság, és az Országos Bírósági Hivatal által létesített munkacsoport tagjaként részt vesz a polgári- illetve a közigazgatási perrendtartási kodifikációs tevékenységben is.
hirdetés