felelősség, alázat

2020.02.07. 15:17

Fél évszázad a betegek szolgálatában

Rengeteg virág, ajándék, ölelés és hálakönnyek a doktornőt búcsúztató ünnepségen.

Dr. Kandra Edit Olga címzetes főorvos, Görbeháza háziorvosa 50 évnyi szolgálat után nyugdíjba vonult.

Ez alkalomból – a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen – az egész település köszöntötte őt, és háláját fejezte ki a generációkon átívelő gyógyító munkáért. A művelődési ház színházterme zsúfolásig telt, a lakosság jelentős része fontosnak tartotta, hogy jelen legyen az ünnepségen, és személyesen is kifejezhesse köszönetét a doktornőnek a sok évtizednyi áldozatos szolgálatáért.

Elismerések

Fotó: Dr. Kandra Edit Olga

A doktornő 1969-ben szerzett orvosi diplomát Debrecenben. Ezt követően 1971-ig iskolaorvosként dolgozott, majd 1971. január 15-én kezdte meg háziorvosi munkáját Görbeházán, s a településhez egészen nyugdíjba vonulásáig hű maradt.

Hivatástudat, elkötelezettség, felelősség, alázat. Ezek a szavak jellemzik talán legjobban dr. Kand­ra Edit Olga szakmai pályafutását. Hűségét és szakmai elhivatottságát a fél évszázad alatt több ízben is elismerték, hiszen 1987-ben Miniszteri Dicsérettel, 2011-ben a Görbeháza Díszpolgára címmel gazdagodott. Az elmúlt esztendőben kézbe vehette aranydiplomáját is.

Éjjel, nappal

– Betegeivel személyes, közvetlen kapcsolatban állt, erkölcsi tartása, személyisége, embersége okán nem csupán befogadta őt a lakosság, de példaként szolgálva ki is emelte. Mindenki tudta, hogy nem tett különbséget éjszaka és nappal, hétköznap és ünnepnap között, ha szükség volt rá, ha a kötelesség szólította – fogalmazott Giricz Béla Lászlóné polgármester az ünnepségen. A polgármester asszony megható szavaihoz csatlakoztak az intézmények vezetői és a lakosság is, akik mind fontosnak érezték, hogy tiszteletüket fejezzék ki ebből a jeles alkalomból.

A rengeteg virág, ajándék, ölelés és hálakönnyek mellett a jelenlévők vastapsa szavak nélkül is kifejezte a dr. Kandra Edit Olga szakmai életútja iránt érzett mély tiszteletet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában