Új névadó szponzor a DEAC-nál – Irány az első osztály!

Új névadó szponzor a DEAC-nál – Irány az első osztály!
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A jövőben együttműködik a DEAC a Kamilla Gyógyfürdővel.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő néven kezdi meg szereplését vasárnap a Debreceni Egyetem NB I B-s férfi kosárlabda-csapata – derült ki a pénteken délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

Jávor András rektorhelyettes köszöntője után a kancellár Bács Zoltán vette át a szót, aki elmondta, megyei, városi és egyetemi összefogás eredményeként olyan sportstratégiát dolgoznak ki november végére, melyben több sportág is kiemelt szerepet kap, ilyen például a kosárlabda is.

Az egyértelműen a legmagasabb osztályba való feljutást célul kitűző DEAC névadó szponzori szerződést kötött a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdővel, mint Veres Margit, újvárosi polgármester a Naplónak elmondta, a támogatás mértékét az NB I-be jutáshoz igazítják, és a gyógyfürdő szolgáltatásait is magában foglalja.

A balmazújvárosi országgyűlési képviselő, Tiba István kijelentette, a szerződés aláírásakor egymásra talált a minőség, hosszútávú együttműködésüktől azt is várja, hogy ez „behozza” Újvárosra a kosárlabdát.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, aki maga is kosarazott korábban, kiemelte, büszke rá, hogy a megyeszékhelyt a sport fővárosaként szokták emlegetni, Kovács Marianna, a DEAC ügyvezető igazgatója pedig elmondta, a rendszer működőképességének fenntartásához adottak az anyagi feltételek, valamint a minőségi edzők és sportszakemberek.

A DEAC szakosztályvezetőjétől, Becsky Istvántól megtudtuk, továbbra is Nagy Ágoston vezetőedzővel képzelik el a jövőt, valamint bemutatta a csapat első profi játékosát, a Vojvodinában nevelkedett szerb Filip Petkovicsot, aki korábban többek között Spanyolországban, Kínában, és Macedóniában is játszott.

HBN-TN