Új majomfaj otthona mától a Nagyerdő

Akt.:
Debrecen, 2014. július 10. Zászlós farkú kolobusz (Colobus guereza) a Debreceni Állat- és Növénykert majomházában 2014. július 10-én. A fán élő, kizárólag növényeket fogyasztó állat szerepel a nemzetközi fajmentő programban. Az állatkert egy hímet a dél-franciaországi Reynou-ból, két nőstényt pedig a hollandiai Emmenből kapott.
Debrecen, 2014. július 10. Zászlós farkú kolobusz (Colobus guereza) a Debreceni Állat- és Növénykert majomházában 2014. július 10-én. A fán élő, kizárólag növényeket fogyasztó állat szerepel a nemzetközi fajmentő programban. Az állatkert egy hímet a dél-franciaországi Reynou-ból, két nőstényt pedig a hollandiai Emmenből kapott. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Egy különlegesen szép megjelenésű, Közép-Afrikában őshonos majomfaj gazdagítja csütörtöktől a Nagy­erdei Kultúrpark állományát: zászlós farkú kolobuszok érkeztek az állatkertbe.

Ez a fán élő, kizárólag növényeket fogyasztó állat szerepel a nemzetközi fajmentő programban, s hazánkban eddig csak két állatkertben volt látható – tudatta szerdán az intézmény. Velük együtt öt újabb katta (gyűrűsfarkú maki) is érkezett Debrecenbe.

 

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt MTI Fotó: Czeglédi Zsolt ©

– HBN –