Sport

2014.01.21. 13:24

A Mezei-Vill és a DEAC is pont nélkül maradt

Berettyóújfalu, Debrecen - Ugyan a hajdúságiaké volt az első gól, a győzelem a vendéglátóké lett.

Berettyóújfalu, Debrecen - Ugyan a hajdúságiaké volt az első gól, a győzelem a vendéglátóké lett.

A téli pihenő után immár második ütközetükön is túl vannak a férfi futsal NB I-ben szereplő hajdú-bihari egyletek: a 16. fordulóban a Mezei-Villre óriási megmérettetés várt, hiszen hétfőn a címvédő Rába ETO otthonában látogattak Turzó József tanítványai, akik 5–3-ra maradtak alul. A debreceniek az 1. Futsal Club Veszprém vendégeként szenvedtek 11–5-ös vereséget.

A győriek meccshátrányban vannak az újfaluiakhoz képest, előbbiek 13, utóbbiak pedig 14 találkozót játszottak le egymás elleni csatájukig, az MVFC 39 ponttal vezette a tabellát, az ETO két egységgel lemaradva a második volt – immár változott a helyzet, és a David Madrid Sanchez által irányított Győr áll az élen.

Szabó Péter szerezte meg a vezetést a vendégeknek a 12. percben, ám jött a válogatott Dróth Zoltán duplája, és máris 2–1-re módosult az állás. A szünet után előbb Da Rocha, majd De Luis növelte az előnyt. 4-1-et követően mindkét oldalon betaláltak, illetve az utolsó percekben Lovas Norbert még csökkentette a hátrányt, azonban ez nem változtatott a győztes kilétén, 5–3-ra nyert a Győr.

A hajdúságiak ebben a bajnokságban csupán kétszer maradtak alul, mindkétszer a legnagyobb riválisuk, az ETO ellen.

Komoly vereség

A nyolcadik minutumban a debreceni Nagy Zsolt lőtte az első gólt az ötödik helyen álló Veszprém otthonában, de a hazaiak gyorsan fordítottak, 2–1. Berecz Zsolt egyenlített a 14. percben, viszont a félidő végén újra előnybe kerültek Madarász János tanítványai.

Fordulás után hengereltek a dunántúliak, a DEAC részéről csak három találat esett, míg a vendéglátók nyolcszor vették be Szalánczi Zoltán kapuját, 11–5-ös veszprémi sikerrel zárult a találkozó. Darányi Antal tanítványai így jelenleg 15 ponttal a tabella kilencedik helyén állnak.

A tények

Rába ETO-MVFC-Berettyóújfalu 5-3 (2-1)

Győr, vezette: Farkas Balázs.

ETO: Balázs Z. – Lódi T., Harnisch Á., Dróth Z., Calvo R. Csere: Bognár B., Da Rocha, Martinez O., Püspök P., Peczár Cs., Lima B., De Luis, Bárdosi H., Matkovics G. Vezetőedző: David Madrid Sanchez.

MVFC: Tihanyi Cs. – Lovas N., Rábl J., Trencsényi J., Gál I. Csere: Szabó P., Nagy I., Nagy T., Dávid R., Siska G., Komáromi P., Mezei D. Vezetőedző: Turzó József.

Gól: Dróth Z. (17., 20.), Da Rocha (23., 35.), De Luis (29.), illetve Szabó P. (12.), Dávid R. (35.), Lovas N. (37.).

Sárga lap: Lovas N. (16.).

1. Futsal Club Veszprém-DEAC Futsal Club 11-5 (3-2)

Veszprém, vezette: Kovács Gábor.

Veszprém: Sárdi M. – Bényi K., Tar T., Marton B., Boromisza D. Csere: Tatai J., Gulyás M., Szabadfi P., Finta P., László G., Reveland Z. Vezetőedző: Madarász János.

DEAC: Szalánczi Z. – Angyalos A., Berecz Zs., Nagy I., Fekete V. Csere: Nagy Zs., Fábri D., Kiss A., Juhász B. Vezetőedző: Darányi Antal.

Gól: Tatai J. (11., 20., 24., 32., 39.), Boromisza G. (11., 24., 26.), Finta P. (27., 31.), Marton B. (39.), illetve Nagy Zs. (8.), Berecz Zs. (14., 30.), Nagy I. (21.), Angyalos A. (27.).

Sárga lap: Tar T. (3.), illetve Angyalos A. (20.).

Piros lap: Berecz Zs. (31.), Nagy Zs. (31.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!