Új labor a leendő gépészmérnököknek

Akt.:
A laboratórium szerdai átadásán
A laboratórium szerdai átadásán - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Átadták a repülőgép-alkatrészeket tervező és gyártó Diehl Aviation által létesített gépészeti tervező laboratóriumot a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Gépészmérnöki Tanszékén szerdán. A laborban a hallgatók egy háromdimenziós tervezőszoftver használatával ismerkedhetnek meg, és az így készült munkák valósággá is válhatnak a 3D-nyomtatónak köszönhetően.

A Debreceni Egyetem stratégiai célkitűzése, hogy a térségbe betelepülő iparvállalatok számára világszínvonalú mérnököket képezzen. Magyarországon ma jelentős igény mutatkozik valamennyi mérnöki terület iránt, Debrecenben és környékén pedig különösen keresettek a mechatronikai és villamosmérnöki, valamint a gépész- és járműmérnöki terület szakemberei. Ezért az új laboratórium átadása kiemelt esemény az intézmény műszaki és informatikai képzéseinek átalakításában.

la1Fotó: Molnár Péter

A vállalat az egyetemmel évek óta szoros kapcsolatot ápol. Elsőként csatlakozott a gépészmérnöki duális képzéshez, részt vett a nagy sikernek örvendő járműipari folyamattervező specializáció tantervének kidolgozásában, s szakemberei ma is szerepet vállalnak a gépészmérnöki alap- és mesterszak oktatási tevékenységében. A stratégiai partnerség kiemelten a gépészmérnök-hallgatók tudásának gazdagítását, piacképesebbé tételét célozza, hiszen minél több gyakorlati ismeretet sajátítanak el a diákok, annál könnyebben integrálódnak majd a munkahelyi környezetbe – olvasható az egyetem sajtóközleményében.

la2Fotó: Molnár Péter

PtkI