Új külsőt kap a Szemere-kert Miskolcon

Akt.:
Halad a felújítás
Halad a felújítás - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Látványosan halad a Szemere-kert felújítása. A pihenőparkban október eleje óta sok változás történt: megszüntették az évtizedek óta nem működő nyilvános wc-ket, elbontották a töredezett, balesetveszélyes járdaszakaszokat és több korhadt, öreg fát is eltávolítottak.

Elkezdődött a tereprendezés is: a kivitelező jelenleg az új és a megújuló sétányokon dolgozik, beépítették az új, automatikus locsolórendszert és a zajlanak a kertészeti munkák.

A Szemere-kert bruttó negyvenöt millió forintból kap új arculatot.

A körülbelül egy hónapos átépítés során közel kilencezer évelő virágot és két­ezernél több cserjét ültetnek el, megújul a gyepszőnyeg, felújítják a járdákat és új utcabútorokat is kihelyeznek. A felújítás várhatóan október végére fejeződik be.

Pótolják a kivágott fákat városszerte

Tizennégy elöregedett és korhadt fát vágtak ki a Szemere-kert pihenőparkká alakításának részeként. A növényzet megújítása során összesen 8800 évelő virágot, 2200 cserjét ültetnek, de a fákat is pótolják: 5 cseresznye- és 5 kőrisfával. A kisebb lombkoronájú fák mellett több fény jut a cserje- és az avarszintre, így a frissen kiültetett növényzet is elegendő fényt kap majd. A faültetési, fapótlási szezon is kezdődik: összesen 5400 darab fát ültetnek a városban.

ÉM-TÁ