Új korszakot nyitnának Karácsonnyal

Karácsony Gergely (b) és Gurmai Zita
Karácsony Gergely (b) és Gurmai Zita - © Fotó: Matey István
Debrecen – „NER-rablókról” és a kormányzás hiányáról beszéltek.

– Az országnak nincs kormánya; ha lenne, akkor lenne egészségügyi miniszter, lenne valós szándék e terület rendbetételére.

Lenne oktatási miniszter és vele stratégia arra, hogy ne tudás nélkül hulljanak ki a gyerekek a rendszerből, bele a semmibe. Lenne a szociális ágazatért felelős miniszter, és nem azzal kezelnék a szegénységet, hogy megszüntetik a létminimumra vonatkozó számításokat. Ehelyett ma a propagandának meg a paksi bővítésnek van minisztere – mondta Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken a debreceni Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján.

Arra biztatta a változást akarókat, hogy menjenek el szavazni, és voksoljanak a PM-MSZP jelöltjére, vagy arra, akit a szövetség koordinált jelöltállítás révén támogat. Mint mondta, április 8-án új korszakot szeretnénk kezdeni, az ország jövőjét arra alapozva, hogy az emberek tudásába, egészségébe, biztonságába fektetnek be.

Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségi tagja arról is beszélt, hogy a választás tétje az, hogy az ország a „NER-rablóké” marad-e. Nem nekik, hanem a közönynek van többsége – hangsúlyozta a politikus.

SzT