Új kábeleken kapják majd az áramot

Akt.:
Új kábeleken kapják majd az áramot
© Fotó: Matey István
Debrecen – A közvilágítást korszerűsítő munkákat végeznek Debrecen több pontján.

Kisebb-nagyobb munkagödröket ástak ki néhány napja az Újkerti Lakótelepen, a Jerikó utcán, illetve a Sétakert utca végénél található parkolónál. Az árkok szélénél sárga színű műanyagszalagokat húztak ki, melyeken „Erősáramú kábel, E-On” felirat olvasható.

Egyházi Nikoletta, az E-On Hungária Zrt. szóvivője arról tájékoztatott, hogy a közvilágítás üzembiztos működésének fenntartása és javítása érdekében folytatnak korszerűsítési munkákat. A Lehel és Jerikó utcában, valamint a Nagyerdei körúton összesen több mint két kilométer hosszúságban kerül sor kábelcserékre. A 22 millió forintba kerülő munkálatok szeptember végén kezdődtek és előreláthatóan november közepéig tartanak. A szóvivő szerint a szakemberek ügyelnek arra, hogy a munkavégzés a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az ott lakók, valamint az arra közlekedők számára.

Ebben az évben az E-On csoport több mint 60 millió forintot költ Debrecen közvilágításának korszerűsítésére. Eddig a Böszörményi út, a Borbíró tér és a Kossuth utca közvilágítási hálózatának korszerűsítésével végeztek. További fejlesztések várhatóak a Barna utca és a Vörösmarty Mihály utca közötti szakaszon, valamint a Damjanich utca, illetve a Rózsahegy utca között.

HBN–OCs
hirdetés