Új irányok, idegen nyelven

Az egyetem több mint száz ország csaknem 5000 külföldi hallgatójával az idegen nyelvű képzések tekintetében, kínálata és népszerűsége alapján is Kelet-Közép-Európa legnagyobb felsőoktatási intézménye (képünk a külföldi diákok április végi főzőfesztiválján készült)
Az egyetem több mint száz ország csaknem 5000 külföldi hallgatójával az idegen nyelvű képzések tekintetében, kínálata és népszerűsége alapján is Kelet-Közép-Európa legnagyobb felsőoktatási intézménye (képünk a külföldi diákok április végi főzőfesztiválján készült) - © Fotó: Matey István
Debrecen – Oktatásmódszertani kurzust tartanak az angol nyelvű képzésben élen járó karok oktatóinak.

Nemzetközi szakértők bevonásával kívánja az angol nyelvű képzéseit az eddigieknél is magasabb színvonalúvá fejleszteni a Debreceni Egyetem (DE). A Higher Education Academy (Advanced HE) szakemberei április végén látogatták meg az intézményt – tudatta nemrégiben a DE.

Előrébb a rangsorokban

Az egyetem több mint száz ország csaknem 5000 külföldi hallgatójával az idegen nyelvű képzések tekintetében, kínálata és népszerűsége alapján is Kelet-Közép-Európa legnagyobb felsőoktatási intézménye. Az intézmény kinyilvánított célja, hogy mind kutatási, mind oktatási színvonalát tovább emelje, a korábbinál nagyobb elismertségre tegyen szert, valamint a nemzetközi rangsorokban előkelőbb helyezést érjen el. Ennek érdekében a DE a világszerte elismert Higher Education Academy (Advanced HE) szakértőinek bevonásával szeretné frissíteni és a legújabb nemzetközi trendekhez igazítani a jelenleg alkalmazott oktatási módszereit – derül ki a közleményből.

A külföldi szakemberek idén ősszel négynapos nemzetközi oktatásmódszertani kurzust tartanak majd Debrecenben az angol nyelvű képzésben élen járó karok oktatóinak. Az esemény előkészítése érdekében Kathy Wright és John Unsworth, a Higher Education Academy képviselői április 26–27-én tanulmányútra érkeztek az egyetemre.

Látogatásukkor kiemelték: egyedülálló és különösen fontos az, hogy az egyetem felismerte annak a jelentőségét, mely szerint az oktatók naprakészek legyenek a legújabb oktatásmódszertani irányvonalak kapcsán, és azokat a gyakorlatban fel is tudják használni a képzés színvonalának emelésére. A szakértők találkoztak a legnépszerűbb idegen nyelvű képzéseket nyújtó karok (Általános Orvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Fogorvostudományi Kar, Természettudományi és Technológiai Kar, Informatikai Kar, Műszaki Kar) vezetőivel, illetve oktatóival, valamint megismerték az intézményben zajló gyakorlati képzést.

Az igényekhez igazodva

Egyebek mellett betekintettek a nemzetközi orvosképzésbe, meglátogatták a Kassai úti campust, valamint a Klinikai Központ néhány intézményét is. A látogatásuk alatt szerzett tapasztalatok és információk alapján az egyetem egyedi igényeihez igazodva állítják össze az őszre tervezett képzés programját.

HBN