Sport

2012.09.28. 11:14

Zalaegerszegen lesz a 2013-as teke csapat-vb

Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - Zalaegerszeg rendezi 2013-ban a teke csapat-világbajnokságot.

Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - Zalaegerszeg rendezi 2013-ban a teke csapat-világbajnokságot.Az erről szóló megállapodást Gyutai Csaba polgármester és Lengyel József, a Magyar Bowling és Teke Szövetség teke szakági szervezetének elnöke látta el kézjegyével.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának pénteki tájékoztatása szerint a jövő hónapban esedékes lengyelországi egyéni vb-n prezentálják a nemzetközi szövetségnek a magyar előkészületeket.

"Huszonöt év után Magyarország ismét csapat-vb-t rendezhet, amely nem más, min a magyar teke nemzetközi elismerése. A világbajnokságtól azt várjuk, hogy népszerűsítse a sportágat, és minél több fiatalt vonjunk be" - mondta az aláírás után Lengyel József.

Magyarországon utoljára 1988-ban volt felnőtt csapat-vb, akkor Budapest látta vendégül a világ legjobbjait.

A tavalyi vb-t Szarajevóban rendezték meg, ott a női csapat aranyat, a férfi válogatott pedig ezüstérmet szerzett. A jövő évi zalaegerszegi vb május 10-én kezdődik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!