Új információs irodát nyitott a rendőrség és a polgárőrség

Új információs irodát nyitott a rendőrség és a polgárőrség
Új információs irodát nyitott a rendőrség és a polgárőrség - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Polgárőrség együttműködésének legújabb „gyümölcsét”, az új Sas utcai információs irodát 2014. június 16-án ünnepélyes keretek között adtak át.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Sebestyén Zoltán r. alezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese, Tóth Attila, a Hajdú- Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke és a Megyei Polgárőrszövetség elnöke és Molnár Miklós, a Debreceni Polgárőr Egyesület vezetője.

A lakosság biztonságérzetének növelése és a közrend, közbiztonság tovább javítása érdekében létrehozott új iroda egy újfajta lehetőségét biztosítja a bűncselekmények megelőzésének, hisz a bűncselekmények megszakítása, felderítése, és az elkövetők elfogása mellett fontos megtalálni és megelőzni a jogsértések elkövetését lehetővé tevő okokat és körülményeket is.

A társszervek az iroda megnyitásával elsősorban a lakosok figyelmét kívánják felhívni arra, hogy a személy, ingó,- és ingatlan vagyon biztonságának megteremtésében nagy szerepe van az egyénnek, hisz kellő óvatossággal, figyelemmel, elővigyázatossággal megelőzhető a jogsértő cselekmények bekövetkezése.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –