Sport

2018.03.24. 18:46

Mihály Kata főtáblára jutott a GP-n

Debrecen - Az olasz Ferrari ellen folytatja vasárnap a küzdelmeket a debreceni tehetség.

Debrecen - Az olasz Ferrari ellen folytatja vasárnap a küzdelmeket a debreceni tehetség.

A Békessy Béla Vívó Klub tehetsége, Mihály Kata is pástra léphet vasárnap a női verseny főtábláján a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-en.

Három ifjú hölgy, Kata mellett még Fedor Tamara és a 15 éves Kálmán Gyöngyvér vágott neki a Békessyből a küzdelmeknek szombaton, a 231 fős női mezőnyben az idei év legrangosabb magyar vívóversenyén.

– Tami és Gyöngyvér nem jutott tovább a selejtezőből, ettől függetlenül ügyesen vívtak, értékes tapasztalatokat szereztek. Kata bekerült a legjobb 64 közé, vasárnap 10.50-kor küzd meg az olasz Marta Ferrarival, aki a 119. a világranglistán – számolt be a klub szakmai igazgatója, Serra Bendegúz, majd azt is elmondta, mit vár tanítványától a folytatásban.

– Jó esélyekkel indul Ferrari ellen. Az olaszok technikásak, ésszel vívnak, ami nagyon is fekszik Katának. Azt szeretném látni tőle, amit ma is, vagyis változatos vívást. Az a lényeg, hogy élvezze, amit csinál, és akkor az eredmények jönni fognak maguktól. Ha megnyeri az első asszót, a következőben nehéz ellenfél várhat rá, vagy az Európa-bajnoki ezüstérmes német Alexandra Ndolo, vagy a francia Marie-Florence Candassamy, aki csapatban Eb-ezüstöt szerzett korábban. Reméljük, minél tovább jutunk!

Kata egyébként a csoportkör után nem került egyből a főtáblára, a megmaradt 32 helyért direktkieséses, vagyis már nem 5, hanem 15 tusig tartó asszók során harcolta ki a jogot a folytatásra.

A cívisvárosi kiválóság mellett három magyar nő maradt állva: a világranglistát vezető, olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesének nem kellett vívnia, kiemelt volt, mellette még Kun Anna és Budai Dorina léphet pástra vasárnap.

- Békessy Béla Vívó Klub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!