Új harangot kapott a Mester utcai templom

Harangszentelés a Mester utcai református templomban
Harangszentelés a Mester utcai református templomban - © Fotó: Matey István
Debrecen – Vasárnap délelőtt Dr. Fekete Károly püspök igehirdetésével kezdődött az az ünnepség, amit a Mester utcai Református Egyházközösség rendezett a templom új harangjának szentelése és Berényi József lelkipásztor születésének századik évfordulója alkalmából.

Az összegyűltek egyben a templom megépülésének nyolcvanadik évfordulóját is ünnepelték. A 162 kg súlyú rézharang Gombos Miklós aranykoszorús harangöntő mester műhelyében készült, és a Balogh testvérek adományozták a templomnak.

harang (6)Fotó: Matey István

A harangszentelést Vad Zsigmond esperes apostoli köszöntése követte. A hálaadó istentiszteletet Vincze András lelkipásztor hálaadása zárta.

SZD


A vendégeket helyi fiatalok fogadták
Nyíracsád – Szeptember utolsó szombatján nagyszerű hangulatban zajlott a felekezetközi ifjúsági találkozó Nyíracsádon. Komor Csaba református lelkipásztor évek óta szervez regionális református ifjúsági találkozót Nyíracsádon, amihez idén először hagyományteremtő szándékkal csatlakoztak római- és...

Fotó: magánarchívum
Álmosd - 1928-évben épült Álmosdon a Baptista Imaház. A terveket a Bagaméri Imaház mintájára Molnár Gyula (Bagamér) építész-tervező készítette. A megrendelés szerint minden irányban egy méterrel rövidebb kellett, hogy legyen, mint a bagaméri. Korábban Álmosdon egy szalmatetős épület volt a helyi ...