Új filmeket láthatunk a Ködszínházban

Akt.:
Új filmeket láthatunk a Ködszínházban
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A város eddig kizárólag professzionális cégeket, alkotókat bízott meg filmek készítésével, idén változtattak ezen.

Eredményt hirdetett a városvezetés az Együtt vagyunk Debrecen címmel áprilisban meghirdetett videópályázatban kedd este a Ködszínház mellett.

papplFotó: Derencsényi István

Az esemény helyszíne úgy kapcsolódik a pályázathoz, hogy a Papp László polgármester, Széles Diána, turisztikáért is felelős alpolgármester, Vida Gyula, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője és Koroknai Edit, a MODEM igazgatója által alkotott zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt öt filmet a Ködszínházban láthatja a közönség a nyáron.

Még nigériai diák is

A felhívásra 12 pályamunka érkezett, voltak köztük debreceni alkotók, de olyanok is, akik nem a városban élnek, de szeretik Debrecent. Részt vett filmjével a pályázaton egy, a Debreceni Egyetemen tanuló nigériai diák is. Ugyanakkor a Médiacentrum Debrecen sem hagyta ki a lehetőséget, hogy a korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is készítsen egy kisfilmet, amely ezúttal 1944-be repít vissza minket.

kodszinhazFotó: Derencsényi István

Az Együtt vagyunk Debrecen cím egyébként az Új Főnix Terv mottója. A címmel a pályázat kiírói szerették volna kifejezni, hogy a fejlesztések mindegyike Debrecen élhetőbbé, vonzóbbá tételét szolgálja a város lakói és az idelátogatók számára egyaránt. Kíváncsiak voltak arra, hogy vajon a debreceni fiatalok milyennek látják Debrecent? Mit gondolnak a városról, mit szeretnek benne és mit szeretnének itt megvalósítani?

HBN


A díjazottak

1. Csőke Péter (Debrecen)
2. Nagy Sándor (Debrecen)
3. Farkas Gergely, Jámbor László, Szemán Bence László (Debrecen)

Elismerő oklevelet kapott:

4. Viszlócki Ádám (Debrecen)
5. Juhász Péter (Debrecen)