Új fejezetet nyitnak Debrecenben a biotechnológia történetében

Új fejezetet nyitnak Debrecenben a biotechnológia történetében
© Fotó: Matey István
Debrecen – Több tudományág is hasznosítja az egyetem biotechnológiával foglalkozó kutatócsoportjainak eredményeit.

– Új fejezet kezdődik a Debreceni Egyetemen a biotechnológia történetében azzal, hogy a meglévő kutatási spektrum jelentős bővítését lehetővé tevő támogatást kap az intézmény – fogalmazott Jávor András rektorhelyettes szerdán a Biotechnológia a Debreceni Egyetemen című szimpóziumon mondott köszöntőjében a DAB-székházban. A rektorhelyettes felidézte, hogy egy évtizeddel ezelőtt még csak az egyes tantárgyaknak voltak biotechnológiai fejezetei, ezután jöttek létre a különálló tantárgyak, a szakirányok, az önálló szakok, s mára az egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata lett a biotechnológia.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

A szimpózium célja kezdetek óta az, hogy a Debreceni Egyetem különböző karain biotechnológiával foglalkozó kutatócsoportok megismerjék egymás kutatási területeit, eredményeit, továbbá segítse az együttműködésüket. Ettől az évtől a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet szervezi a szimpóziumot.

Kusza Szilvia, az intézet tudományos főmunkatársa elmondta: törekedtek az előadók köre bővítésére, így a határon túli magyar intézményeket is bevonják a szimpóziumba. Elsőként a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara mutatkozott be. A szimpóziumon a Debreceni Egyetem valamennyi biotechnológiával foglalkozó kara ismertette kutatásait.

HBN
hirdetés