Új emodzsikat mutattak be az emodzsi világnapon

Új emodzsikat mutattak be az emodzsi világnapon
© Forrás: Apple
Budapest – Az Apple az év folyamán később megjelenő új emodzsikat mutatott be honlapján hétfőn, az emodzsi világnapon.

Az informatikai óriáscég új emodzsikínálatában fejkendős nő, szakállas férfi és szoptató nő is található. Lehet majd használni a szöveges üzenetek színesítésére és még személyesebbé tételére olyan jeleket, mint a T. rex, a zombi, a dzsinn, a zebra vagy a tündér, de lesz a jelek között szendvics, kókuszdió és egy felrobbanó fej is.

Az ünnepnapon az iTunes néhány filmjének címében is szerepelnek emodzsik. A világnap honlapja pedig számos olyan ötletet ad, amellyel emlékezetessé lehet tenni a nem hivatalos ünnepet.

A hivatalos emodzsikat elfogadó és számon tartó Unicode Consortium listája mintegy kétezer, valamilyen érzelmet kifejező szimbólumot jegyez. Az emberarcot ábrázoló emodzsik az utóbbi években faji szempontból sokkal színesebbek lettek, és az egyenlőség jegyében egyes foglalkozásokat női alakkal szimbolizálnak, kiegészítve a korábbi férfi szimbólumokat.

– MTI –


Forrás: Mashable
Kína - Négy évig senkinek sem tűnt fel, hogy önmagáról nevezett el utcát. 2013-ban egy pekingi művész, bizonyos Ge Yulu talált egy kis utcát, amin nem volt semmiféle jelzés. Megragadta az alkalmat, és kitett egy hivatalosnak tűnő táblát, amin az ő neve szerepelt. Fotó: Mashable Az utcácska ...