Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.07. 12:32

Folytatódik az idei érettségi

<p>Május 5. és június 27. között a középiskolákban 1165 helyszínen 125 ezer 546 diák teszi le az érettségi vizsgát. Az írásbeli vizsgák május 27-én zárulnak, a szóbelik kezdete június 5, vége június 27.</p>

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődött a tavaszi érettségi.

A diákok választásai alapján ebben a vizsgaidőszakban - az idegen nyelven letett vizsgatárgyakat (pl. történelem, matematika, biológia, földrajz, fizika stb. valamely idegen nyelven) külön számolva - 182 tárgyból lesz középszintű és 96 tárgyból emelt szintű érettségi vizsga.

 

A vizsga rendje május 16-áig

május 8., 8 óra - angol nyelv
május 9., 8 óra - német nyelv
május 13., 8 óra - nemzetiségi nyelv és irodalom, nemzetiségi nyelv
május 14., 8 óra - fizika
14óra - rajz és vizuális kultúra
május 15., 8 óra - kémia
14 óra - földrajz
május 16., 8 óra - biológia
14 óra - emberismeret és etika, ember-és társadalomismeret, etika, társadalomismeret

 

Nehezebb volt a magyar érettségi, mint a korábbi években
Az általam megkérdezett diákok nagy része az érvelő szöveg elkészítését választotta, ennek a feladatnak azonban nem sok köze van az irodalomhoz – mondja a szaktanár a magyar irodalom tételek kapcsán.

Hogy jól sikerüljön az érettségi
Szakértőnk azt javasolta, hogy az utolsó napokat az érettségi előtt álló diákok használják fel ismereteik rendszerezésére,nézzék át még egyszer a tankönyveket,de nagyon sokat segíthetnek az elmúlt évek érettségi feladatsorai is. 

Íme a matekérettségi feladatok
Idén elmaradtak a gyertyakészítés rejtelmeihez hasonló fogós feladatok, a 2008-as májusi matematika-érettségin a való világhoz közelebb álló szöveges példák szerepeltek.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!