Új egészségügyi központ: Ősztől már fogadnak

Vámospércs – Augusztusban várhatóan átadják azt az uniós pénzből megépülő járóbeteg-szakellátó központot, amely számos olyan egészségügyi szolgáltatást nyújt, melyekért eddig Debrecenbe kellett utaznia a Vámospércs térségében élőknek. A 982 millió forintból megvalósuló beruházással létrehozott, mintegy 1500 négyzetméter alapterületű központ teljesen akadálymentesített.

Az egészségügyi intézetben orvosi rendelőket, kezelő helyiségeket, tornatermet, gyerekvárót, öltözőket és nyolc ágyas nappali kórházat alakítottak ki. Az épület használatbavételi engedélyezési eljárása megkezdődött, a parkoló forgalomba helyezése, a lift üzembe helyezése, és a tűzvédelmi rendszer átadása is megtörtént az elmúlt napokban. Megérkeztek az intézmény működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges orvostechnikai eszközök (röntgen, ultrahang, EKG, kézi műszerek, betegfigyelő monitorok, mágnesterápiás-, vákumterápiás- és kombinált elektroterápiás készülékek, stb.), valamint korszerű számítástechnikai berendezések.

Automata ajtók

A beruházásnak köszönhetően a betegek ősztől számos olyan színvonalas szakorvosi ellátásban részesülhetnek (általános röntgen és ultrahang diagnosztika, belgyógyászat, sebészet, szemészet, terhes gondozás, nőgyógyászat, fül-orr-gége gyógyászat, traumatológia, ortopédia, kardiológia, neurológia, pszichiátria, bőrgyógyászat, tüdőgyógyászat, urulógia, andrológia, csecsemő és gyerekgyógyászat, általános laborvizsgálat, reumatológia és fizioterápia, általános mozgásterápia, gyógymasszázs, gyógytorna), melyekért eddig Debrecenbe kellett utazni.

Az energiatakarékos és környezetbarát technológiával épült központ kiváló munkakörülményeket biztosít, a betegek pedig minimális várakozással juthatnak hozzá az orvosi ellátásokhoz. Köszönhető ez többek között a tervezett beteghívó-rendszernek, amely érkezési sorrendben irányítja a pácienseket a rendelőkbe, automatikus ajtónyitással és számkijelzéssel.

HBN