Új edzővel indul harcba a bennmaradásért küzdő Balmazújváros

Új edzővel indul harcba a bennmaradásért küzdő Balmazújváros
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Ismét változtatásra szánta el magát a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balmazújváros vezetősége: közös megegyezéssel távozott a csapat éléről a december elején kinevezett Magi Serra. Helyét az Újváros utánpótlás szakágvezetője, Tréki Tamás vette át, akinek munkáját a 228-szoros korábbi spanyol válogatott Javier Cabanas segíti majd.

– Bár óriási terhet vettem a nyakamba, mégis nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkértek az NB I-es gárda vezetőedzőjének – kezdte Tréki, aki egyébként az NB II-ben szereplő újvárosi ifi csapatot is irányítja. – Azért vállaltam el a feladatot, mert nem gondolom, hogy megoldhatatlan feladat lenne a bennmaradás kiharcolása. Ismerem a fiúkat, tisztában vagyok kinek-kinek az erényeivel, bízom benne, jól fog menni a közös munka.

Meglátásom szerint először az a legfontosabb, hogy mentálisan tegyük rendbe az együttest, igazi csapattá kell formálni ezt a soknemzetiségű társaságot.

Javier Cabanas személyében egy neves segítőt is kaptam, neve van a szakmában, nem véletlenül. A cél egyértelmű, bent kell tartani a csapatot a legmagasabb osztályban. Úgy hiszem, ebben a srácok is partnerek lesznek, jól kezelik a kialakult helyzetet – mondta el a Naplónak a szakember, aki hétfő óta vezényli a tréningeket az NB I-es keretnek.

Tréki szombaton máris debütál a kispadon, 18 órától a Csurgó látogat a Kőnig Rendezvényközpontba. – Igazán majd csak a találkozón derül ki, mire is volt elég az elmúlt pár nap, ugyanakkor szerintem jó irányba léptünk el. A labda kerek, sok meglepetést láttunk már ebben a szezonban is, feltett szándékunk legyőzni a Csurgót – jelentette ki az új mester, aki kettős terhelés elé néz, hiszen marad az ifi csapat edzője is.

A Balmaz kilenc ponttal az utolsó előtti, 13. helyről várja az összecsapást, a Csurgó 24 egységgel a negyedik. A felek már megmérkőztek egyszer ebben a kiírásban, október 29-én hazai pályán 28–21-re tudott nyerni Sótonyi László alakulata.

HBN