Új bűnmegelőzési program Püspökladányban

Püspökladány – A rendőrök éjszaka és a nyaralás ideje alatt is ügyelnek a helyi ingatlanok biztonságára.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a helyi önkormányzattal közösen új figyelemfelhívó kampányt indított a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében. Ennek lényege, hogy a szolgálatban lévő rendőrök az éjszaka folyamán úgynevezett látogatókártyákat helyeznek el az ellenőrzött ingatlanok postaládájában. A kártyákon a rendőrkapitányság munkatársai azt jelzik a lakóknak, hogy mindent rendben találtak-e a házuk környékén, így nyugodtak lehetnek, hogy a rendőrök akkor is dolgoznak, mikor az emberek többsége alszik.

Másik lehetőség pedig az úgynevezett üdülőkártya. Ennek segítségével a Püspökladányi Rendőrkapitányság illetékességi területén élők előre jelezhetik a rendőröknek, ha bármilyen okból elutaznak és házuk őrizetlenül marad. Ez idő alatt a szolgálatban lévő egyenruhások visszatérően ellenőrzik a megadott ingatlant és környékét. Amennyiben mindent rendben találnak szintén értesítést hagynak a lakóknak a postaládában az ellenőrzés megtörténtéről, azonban ha jogsértést tapasztalnak, soron kívül értesítik a megadott kapcsolattartót és azonnal megkezdik a szükséges rendőri intézkedéseket.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés