Ügyintézési rezsicsökkentés

Akt.:
Debrecen – A polgárok javaslatai alapján akarják mérsékelni a hatósági ügyintézési díjakat.

Az emberek terheit mérséklő újabb rezsicsökkentés előtt állunk, mely ezúttal az államigazgatási eljárási illetékekre vonatkozik majd – jelentette be Vasas Lászlóné dr, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Elmondta: a magánszemélyek és a vállalkozások két hónapig tehetnek javaslatokat arra, hogy mely államigazgatási eljárási díjakat vennék kisebbre, vagy szüntetnék meg.

A nemzeti konzultáció papír alapon, illetve interneten zajlik. A résztvevő magánszemélyek kilenc lehetőség közül négyet választhatnak, sőt egy saját javaslatot is tehetnek. A vállalkozások ugyanilyen szerkezetű kérdőívet tölthetnek ki, melyen például az adóigazolás, a telephely engedélyezés, valamint a cégiratok jóváhagyási díjainak csökkentésére szavazhatnak.

Az erre vonatkozó jogszabály csomag várhatóan szeptemberre készül el – ismertette a főigazgató.

Önkéntes és névtelen

Dr. Hajdú Sándor hivatalvezető hozzátette: a kérdőív kitöltése nem kötelező és nem kell a nevünket megadnunk hozzá. A javaslatok leadására szolgáló nyomtatványokat a kormányablakokban, az okmányirodákban, a földhivatalokban, a foglalkoztatási osztályokon és a megyei kormányhivatal ügyfélszolgálatain (megyénkben 60 helyen) lehet megtalálni.

Az elvitt és a megyei kormányhivatalnak postán visszaküldött íveket is fogadják. A beérkezési határidő augusztus 6-a. Azok is élhetnek a lehetőséggel akiknek az elkövetkező két hónapban ügyfélként nem kell bemenniük valamelyik említett hivatalba. A vállalkozók cégvezetőként és magánszemélyként akár két kérdőív kérdéseire is válaszolhatnak.

HBN-OCs
hirdetés