Ügyeskedés helyett

Ügyeskedés helyett
© Illusztráció: Getty Images
Furcsa egy képződmény az ember! Ha rajta múlna, legalábbis tapasztalataim szerint a többségen, még mindig a fán élnénk, és eszünk ágában sem lenne lejönni onnan, mert ha jó volt az elődeinknek, akkor jó az nekünk is, minek azon változtatni!? Kovács Zsolt írása.

Persze, nem oda Buda! Azért életünkben nem kevésszer találkozunk ilyen-olyan kényszerítő körülménnyel, amelyek közül már egy is képes kizökkenteni agyunkat a megszokás kényelmes tespedéséből. Környezetünknek persze vérmérsékletünknek, intelligenciánknak és szókincsünknek megfelelő módon adjuk tudtára, hogy ez bizony így nem oké. Az idő itt is nagy úr, gyógyítja a gondolkodási, majd ténykedési kötelezettség bennünk ejtette sebeit. Elkezdünk töprengeni a megoldáson, stratégiát állítunk fel, szikrázik az agyunk és jönnek a jobbnál jobb ötletek. Míg végül kész a cselekvési terv, akár többféle változatban is. A kivitelezés után pedig rádöbbenünk: jobb most, mint ennek előtte volt. És mindez miért jutott eszembe? Sajnos, vannak problémáink ilyenek is és olyanok is, szép számmal. Mindez csodálatos táptalaja a magyar ember találékonyságának!

– Kovács Zsolt –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés