Úgy vezette az autót, hogy nem volt jogsija, de legalább ivott is előtte

Püspökladány – A püspökladányi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették egy 26 éves férfit, aki érvényes vezetői engedély nélkül, alkohol befolyása alatt vezetett.

A Biharnagybajomi Rendőrőrs járőrei 2016. március 4-én 12 óra 20 perckor megállítottak a 4211-es számú úton, egy Püspökladány felől Hosszúhát irányába közlekedő Lada típusú személyautót, és igazoltatták a sofőrt. A 26 éves férfi iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel őt korábban a Püspökladányi Járásbíróság 2017. február 28-ig eltiltotta a járművezetéstől. A gépjárművezető a rendőröknek elmondta, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt gépkocsiba ült. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A biharnagybajomi rendőrök a szerepi lakost előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak vele szemben, továbbá járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek ellene.

A rendőrség meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vette a férfit, a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 6 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 1 főt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

hirdetés