Helyi közélet

2013.05.02. 17:52

Portik-Laborc – Fidesz: kik állnak Kósa Lajos lejáratása mögött?

Budapest, 2013. május 2., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint a baloldal válasszal tartozik arra a kérdésre, hogy kik állnak Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Debrecen polgármestere lejáratásának hátterében, ki volt a megbízó.

Budapest, 2013. május 2., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint a baloldal válasszal tartozik arra a kérdésre, hogy kik állnak Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Debrecen polgármestere lejáratásának hátterében, ki volt a megbízó.

Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján annak kapcsán beszélt erről, hogy az M1 szerda esti Híradójában – egy birtokukba került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva – azt közölték: Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyeiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos ellen a legutóbbi országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött.

Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek. Az ügy aktáit idén februárban újra elővették - mondták el a hírműsorban.

A kommunikációs igazgató szavai szerint Kósa Lajos lejáratása minden szabályt megszegve, "mocskos módszerrel történt". Felhívta a figyelmet arra, hogy a videofelvételen beszélő férfi később elmondja, őt Portik Tamás és a titkosszolgálat emberei zsarolták meg, hogy mondja el a lejárató mondatokat. Azt is hangsúlyozta, hogy a felvételt Portik fiának egyik cégénél, az ő ingatlanában vették fel. "Mi ez, ha nem a maffiabaloldal?" - fogalmazott.

Kocsis Máté az ügy kapcsán arra is választ vár a korábbi kormányzó pártoktól és utódszervezeteiktől, mit jelent Gyurcsányék azon mondata, hogy Bajnai Gordon csak ne határolódjon el semmitől, hiszen éppen annyi köze van ehhez az ügyhöz, mint Gyurcsány Ferencnek.

Kik irányították az akciót és milyen törvényi felhatalmazással? Hány ilyen kísérlet volt? – sorolta kérdéseit Kocsis Máté, aki arra szólította fel a baloldal szervezeteit, "ne sunnyogjanak tovább", fejezzék be az ügy tagadását.

"Tetőtől talpig vállalhatatlanná vált a baloldal mind itthon mind az Európai Unióban" - jelentette ki Kocsis Máté. Arra a kérdésre nem tudott válaszolni, miért zárhatta le a rendőrség az ügyben először indított nyomozást, amely februárban indult újra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában