Úgy tűnik, marad kétszer egy sávos a Nyíl utca

Akt.:
Úgy tűnik, marad kétszer egy sávos a Nyíl utca
© Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – Az is kiderült, mi a helyzet a 42-es és a 4-es főutak felújításával.

A körúthoz tartozó Nyíl utcát kétszer két sávosra szélesítenék, az Árpád téren a templom körül pedig körforgalmat alakítanának ki – ezért nem tudta eladni ingatlanát egyik olvasónk. Mint azt a polgármesteri hivataltól megtudtuk, a Nyíl utca állami tulajdonú út. A szabályozási terv nem tartalmazza az út szélesítését, ezért nem várható kisajátítás. Amennyiben módosul a szabályozási terv, változhat az önkormányzat szándéka is, de csak az Árpád tér közvetlen környezetében és csak az ottani közlekedési csomópont tervezett átalakításához kapcsolódóan.

Még várnunk kell arra, hogy megújuljon a 42-es

Az már bizonyos, hogy a 42-es főút eleje, a 7. kilométerig terjedő szakaszának felújítása nem fejeződik be ebben az évben. Mi több, még el sem kezdődik – válaszolta a Napló kérdésére Marcin Bence, a Magyar Közút nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Jelenleg még tart az építési közbeszerzési eljárás. A vállalkozási szerződést várhatóan novemberben kötik meg. Ennek tükrében a kivitelezési munkálatok jövő év tavaszán indíthatók, amennyiben meglesz az anyagi forrás – tette hozzá a kommunikációs osztályvezető.

Mint arról korábban beszámoltunk, a főút felújításának kezdését és befejezését korábban 2015-re prognosztizálták. A 42-es főút korszerűsítése azért is lenne különösen indokolt, mert az várhatóan jelentősen csökkentené a Püspökladányra nehezedő zajterhelést.

Késik a 4-es főút felújítása is

Az is biztos, hogy a 4-es főút Debrecen Árpád tér és a Debrecent elkerülő út csatlakozása közötti szakaszának felújítása nem fejeződik be ebben az évben. Mi több, még el sem kezdődik – válaszolta a Napló kérdésére Marcin Bence, a Magyar Közút nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Jelenleg a főút esetében még tart az építési közbeszerzési eljárás. A vállalkozási szerződést várhatóan novemberben kötik meg. Ennek tükrében a kivitelezési munkálatok jövő év tavaszán indíthatók, amennyiben meglesz az anyagi forrás – tette hozzá a kommunikációs osztályvezető.

HBN